آشنایی با پروتز سینه

  • خانه
  • فهرست مطالب
  • آشنایی با پروتز سینه
3 مجله سلامت  3 طب سنتی
آشنایی با پروتز سینه

پروتز سینه، جزء عمل‌های زیبایی سینه به‌شمار می‌رود. در این جراحی، لیفت سینه و بزرگ شدن آن به‎وسیله حجم‌دهی به آن انجام می‎شود. جراحی زیبایی سینه زنان سبب حجیم و بزرگ شدن سینه یا جایگزین بخش‌هایی از سینه آنان می‌شود که به‎ دلایلی از دست رفته است.

  • دسته بندی: زیبایی و تناسب اندام
  • تاریخ انتشار: 1404/04/07
  • زمان مطالعه: 11 دقیقه

به جراحی پروتز سینه در انگلیسی Breast prosthesis گفته می‌شود. به این عمل ایمپلنت سینه یاBreast implants نیز می‌گویند که در بین اصطلاحات پزشکی به ماموپلاستی افزایشی یا تقویتیAugmentation Mammoplasty نیز معروف است.

 

کاربرد عمل بزرگ کردن سینه

جراحی بزرگ کردن سینه علاوه بر زیبایی، در موارد زیر کاربرد دارد:

– زنانی که دچار عارضه سینه کوچک هستند.

– افرادی که دارای سینه نامتقارن هستند.

– زنانی که به‎دلیل بیماری سرطان قسمتی از سینه خود یا تمام آن را از دست داده‌اند.

– افرادی که به‎دلیل نقص مادرزادی، تنها یک پستان دارند.

 

مراقبت‌های قبل از جراحی سینه

جراحی پروتز سینه نیاز به مراقبت‌های زیر قبل از عمل دارد:

  • در صورت مصرف داروی خاص حتما با پزشک مطرح و مشورت شود.

  • قطع‎کردن مصرف آسپرین و فرآورده‌های آن، داروهای ضدالتهاب و مکمل‌های گیاهی ۱۰روز پیش از عمل

  • انجام آزمایش‌های لازم از جمله ماموگرافی

  • ترک سیگار دو هفته پیش از جراحی

 

جراحی پروتز سینه چگونه انجام می‌شود؟

جراحی بزرگ کردن سینه ‌با پروتز، تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. انجام این جراحی بین دو تا سه ساعت طول می‌کشد و با توجه به در نظر گرفتن برخی عوامل مانند پهنای سینه‌ها‌ و ارزیابی بافت نرم آنها، زمان آن متغیر است. در این عمل، جراح در سه محل متفاوت از جمله هاله دور سینه، زیر بغل و چین زیر سینه برش ایجاد کرده و سپس ماده پروتز را وارد بدن فرد می‌کند. پس از جاگیری مناسب پروتز، جراح برش‌ها را بسته و آنها را بخیه می‌زند. در ادامه به بیان تفاوت انواع برش‌ها و پروتزها در این عمل اشاره می‌کنیم.

 

انواع برش ماموپلاستی افزایشی
 

 برای جراحی زیبایی سینه با پروتز، چند محل برای برش دادن مناسب هستند که عبارتند از:

برش زیر چین پستان

یکی از برش‌های متداول برای این نوع پروتز است.

 

برش اطراف هاله پستان

در این نوع، برش دور لبه پستان ایجاد می‌شود. در این روش، احتمال زخم‎ شدن نوک سینه و مشکل در شیر دادن وجود دارد.

 

برش زیر بغل

از این روش به‌دلیل قرارگیری نامناسب پروتز کمتر استفاده می‌شود. هرچند برخی به دلیل در معرض دید قرار نگرفتن، این روش را ترجیح می‌دهند.

برش دور ناف

در برخی موارد خاص برش دور ناف انجام می‌شود.

در هر صورت، انتخاب هر روشی برای برش جراحی پروتز در سینه به تشخیص، تجربه و مهارت پزشک جراح بستگی دارد.

 

انواع پروتز

پروتزها از نظر حجم، شکل و جنس انواع متفاوتی دارند که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

 

انواع پروتز به لحاظ حجم

پروتز به لحاظ حجم و میزان برجستگی به سه دسته زیر قابل تقسیم است:

  •  کم

  • زیاد

  • بسیار زیاد

 

انواع پروتز به لحاظ شکل

به‌طور کلی در تقسیم‌بندی شکل پروتز سینه ، دو نوعِ گرد و اشکی وجود دارد.

 

پروتز گرد

پروتز گرد، دایره‌ای مانند بوده و برای زنانی مناسب است که ترجیح می‌دهند، سینه‌هایشان برجسته‌تر و خوش‌فرم‌تر به نظر برسد. از جمله مزایای این نوع پروتز، می‌توان به اصلاح‌پذیری آن در موارد تغییر یا پارگی پروتز اشاره کرد.

 

پروتز اشکی یا قطره اشکی

این نوع پروتز، شبیه یک قطره است و مناسب‌ کسانی خواهد بود که بافت سینه‌های آنها کم حجم است یا اصلا بافت ندارد یا سینه‌های نامتقارن دارند و ترجیح می‌دهند شکل سینه‌های آنها طبیعی‌تر به نظر برسد.              

                                          

پروتز سینه از لحاظ جنس

جنس انواع پروتزها با یکدیگر متفاوت هستند که البته از نظر کیفی تاثیر چندانی با یکدیگر ندارد، اما هر یک می‌تواند برای فرم‌دهی خاصی مناسب باشند و در قیمت نیز با یکدیگر متفاوت هستند.

 

پروتز آب ‌نمکی

پروتز سینه آب ‌نمکی برای نوع گرد آن مناسب است. این نوع پروتز با آب نمک استریل یا سالین پر می‌شود. این پروتز دارای جداره سیلیکونی و غیرقابل نفوذ است و اگر پروتز دچار پارگی شود، مایع درون آن جذب بدن می شود و مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند.

این نوع پروتز نیاز به برش کمتر دارد، هزینه آن پایین‌تر بوده و نیاز به معاینه پس از عمل جراحی در آن کمتر است. البته در مقابل با معایبی مانند لمس غیرطبیعی‌، احتمال چین‌خوردگی بیشتر، احتمال پارگی و خالی شدن همراه است.

استفاده از این پروتز برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود.

 

پروتز سیلیکونی

پروتز سیلیکونی از ترکیبات سیلیکونی تشکیل‎شده که بسیار شبیه به بافت‌های سینه است و در صورت صدمه دیدن از بین نمی‌رود؛ از همین‌رو اغلب زنان این نوع پروتز را ترجیح می‌دهند.

در پروتز سیلیکونی احتمال چین‌خوردگی، کمتر است و سینه طبیعی‌تر به نظر می‌رسد. همچنین خطر خالی شدن خود به خود این نوع پروتز در سطح پایینی است. البته این نوع پروتز هزینه‌ بالا و به معاینه پس از جراحی نیاز داشته و خطر پاره شدن پروتز بدون علامت خاصی وجود دارد.

حداقل سن مناسب برای پروتز سیلیکونی، ۲۲ سالگی است.

 

پروتز سینه خارجی

این نوع پروتز در حقیقت نوعی سینه‌ مصنوعی به‌شمار می‌رود که زیر لباس قرار می‌گیرد و به شکل سینه واقعی است. سینه مصنوعی انواع مختلفی دارد و بند نگه ‌دارنده آن با چسب خاص یا آهنربا به پوست بدن وصل می‌شود. این پروتز برای افرادی که سینه‌ آنها به هر دلیلی قطع شده است و قصد عمل جراحی ندارند، مناسب است.

از جمله دغدغه افرادی که از سینه مصنوعی استفاده می‌کنند، رنگ پروتز است که تا چه اندازه با رنگ طبیعی بدن آن‏ها همخوانی داشته باشد، زیرا معمولا اندکی تفاوت بین رنگ پوست طبیعی و رنگ پروتز سینه وجود دارد.

 

مراقبت‌های پس از جراحی سینه

 طی فرآیند بهبود و پس از جراحی، فرد به مراقبت‌های زیر نیاز دارد:

– خوابیدن به پشت و نخوابیدن روی شکم و پهلو به مدت دو هفته پس از عمل جراحی

– استفاده به موقع از آنتی‌بیوتیک‌های تجویزشده توسط پزشک برای پیشگیری از عفونت

– استفاده از داروهای مسکن در صورت احساس درد

– عدم انجام فعالیت سنگین در هفته اول پس از جراحی

– برش‌های پس از پروتز سینه با چسب مخصوص یا بخیه بسته می‌شوند. بخیه‌ها معمولا جذبی است و پس از ۱۰ تا ۱۴ روز جذب می‌شوند. برای بهبود جای زخم یا بخیه، فرد می‌تواند از ماساژ روزانه یا ورقه سیلیکونی استفاده کند. اگر بخیه‌ها جذبی نباشند، یک هفته پس از جراحی برای کشیدن بخیه‌ها فرد باید به پزشک مراجعه کند.

– اجتناب از استعمال دخانیات و سیگار تا سه هفته پس از جراحی

– رانندگی پس از قطع مصرف داروهای مسکن مانعی ندارد. البته فرمان خودرو باید پایین‌تر از عضله سینه باشد که فشاری به آن وارد نکند.

– اجتناب از کشیدن یا بلند کردن وسایل یا انجام حرکات دردناک تا بهبودی کامل

– پس از چند هفته، احساس درد و گرفتگی در پستان‌ها طبیعی است و نشان‌دهنده ترمیم عضلات است.

– انجام ماساژ آهسته و دایره‌ای با فشار بسیار ملایم به سینه‌ها، دو هفته پس از جراحی انجام شود.

– استفاده از لوسیون‌های مخصوص می‌تواند جای زخم‌ها را کمرنگ کرده و آنها را بهبود ببخشد.

– در صورت مشاهده عفونت یا قرمزی در محل برش، فرد باید به پزشک معالج مراجعه کند.

 

محدودیت‎های ایجادشده پس از پروتز سینه

برای قرارگیری پروتز سینه در جای مناسب خود، نیاز به زمان است. این فرآیند به‌تدریج روی می‌دهد و به‎‌طور معمول بین ۶ تا ۱۲ هفته پس از جراحی این پروسه طول می‌کشد. البته پس از جراحی پروتز ممکن است سینه‌ها سفت شود یا روی پوست کبودی ایجاد شود که امری طبیعی است و بخشی از فرآیند درمان و بهبودی به‌شمار می‌رود.

 پس از جراحی، عموما پزشک سینه‌بند طبی برای فرد تجویز می‌کند که مانند پانسمان، پروتز‌ را در بهترین حالت ممکن نگه می‌دارد. فرد باید این سینه‌بند طبی را بین ۶ تا ۱۲ هفته به صورت ۲۴ ساعته به سینه‌هایش ببندد. فرد باید از ورزش‌های سنگین و بالا تنه اجتناب کند. البته دو هفته پس از جراحی، پیاده‌روی و ورزش‌های پایین‌ تنه تجویز می‌شود.

 

عوارض جراحی بزرگ کردن سینه با پروتز

هر عمل جراحی ممکن است با خطراتی مانند عوارض بیهوشی یا عفونت همراه باشد که عمل پروتز پستان ‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیست.

اگر عمل پروتز سینه توسط جراح ماهر انجام و مراقبت‌های قبل و بعد از عمل نیز رعایت شود، بدون شک با خطرات کمتری روبه‌رو خواهد بود و عوارض آن به حداقل خواهند رسید. عوارض احتمالی این جراحی عبارتنداز:

– خونریزی و جمع یا لخته شدن خون زیر پوست

– مشخص شدن جای برش

– نامتقارن شدن سینه‌ها

– قرارگیری غیراصولی و نامناسب پروتز در سینه

– ایجاد عفونت

– تاخیر در بهبود زخم محل برش

– پارگی یا نشت در جداره پروتز

– چین‌خوردگی پوست روی پروتز

– تجمع مایع در اطراف پروتز

– احساس درد در ناحیه سینه

– جابه‌جایی پروتز

– نارضایتی از شکل پروتز و احتمال جراحی دوباره

 

هزینه جراحی پروتز پستان

عوامل گوناگونی می تواند در هزینه جراحی پروتز سینه تاثیر گذار باشد که از آن میان می توان به منطقه و شهر و تجربه، مهارت و شهرت پزشک جراح و همچنین نوع پروتز، بستگی دارد.

هزینه جراحی پروتز سینه در ایران براساس آخرین قیمت‌های سال ۱۴۰3 بین 4۵ تا 100 میلیون تومان است. برای برآورد جدید قیمت این عمل می‌‌توان سالانه ۳۵ درصد به قیمت‌ها اضافه کرد.

 

سوالات متداول

آیا جراحی زیبایی سینه زنان با پروتز مشمول بیمه‌های درمانی می‌شود؟

این نوع عمل سینه جزء عمل‌های زیبایی به‌شمار می‌رود؛ از این‌رو تحت پوشش بیمه درمانی قرار ندارد.

 

جراحی زیبایی سینه زنان با پروتز تا چه زمانی دوام می‌آورد؟

با وجود مقاوم بودن پروتز پستان، ولی این پروتزها همیشگی نیست و به‎تدریج فرسوده می‌شوند، زیرا به مرور زمان پوسته خارجی پروتز کهنه و نازک می شود و در نهایت از بین می‌رود. البته زنان ورزشکار نسبت به زنانی که ورزش کمتری انجام می‌دهند، بیشتر دچار فرسودگی پروتز می‌شوند. از این‌رو، چند سال بعد از جراحی پروتز مراجعه به پزشک ضروری به نظر می‌رسد و در صورت نیاز باید سونوگرافی نیز انجام شود.

 

آیا پروتز سینه در شیردهی تاثیر دارد؟

در جراحی پروتز، بافت طبیعی سینه‌ها سر جای خود باقی می‌ماند و مجاری شیردهی تغییری نمی‌کنند. البته اگر پزشک برش را در هاله سینه انجام دهد، ممکن است چند مجرای شیر قطع شود و بر میزان شیر مادر تاثیر بگذارد. از این‌رو برخی جراحان معتقدند در مادران، برش هاله سینه انجام نشود تا آسیب کمتری به مجرای شیر پستان‌ها وارد شود. با این اوصاف، بهتر است فرد جراحی سینه را پس از دوران شیردهی انجام دهد.

 

آیا ارتباطی بین پروتز سینه و سرطان وجود دارد؟

براساس تحقیقات علمی، تاکنون ارتباطی بین سرطان سینه و جراحی زیبایی سینه زنان دیده نشده است. هرچند نگرانی‌هایی درباره پروتزهای سینه با به تاخیر افتادن تشخیص سرطان سینه وجود دارد. در پروتزهای سیلیکون و سالین این نگرانی بیشتر است، زیرا این نوع پروتزها، اشعه‎ و پرتو را از خود عبور نمی‎دهند و مانع دیده‌ شدن بافت اصلی سینه و سلول‌های سرطانی در ماموگرافی می‌شوند. البته در سال‌های اخیر با انجام ماموگرافی‌های پیشرفته، دیده شدن بافت سلولی در هر صورتی امکان‌پذیر است. با این اوصاف، اگر کسی سابقه سرطان سینه در خانواده خود دارد، بهتر است عمل سینه با پروتز را انجام ندهد.

 

آیا امکان برونزه کردن پس از پروتز پستان‌ها وجود دارد؟

سولاریوم یا حمام آفتاب، به پروتز آسیبی وارد نمی‌کند، اما فرد باید از تابیدن نور خورشید یا سولاریوم به محل برش پیشگیری کند، زیرا سبب تیره‌تر شدن جای زخم و برش می‌شود.

همچنین پروتز پستان‌ها دیرتر از سایر اعضای بدن حرارت خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین فرد ممکن است پس از استفاده از سولاریوم یا آفتاب گرفتن، احساس کند پروتز پستان‌هایش نرم شده، بنابراین بهتر است تا چند ماه پس از جراحی پروتز، از انجام این کارها خودداری کند.

 

در چه صورتی پس از جراحی پروتز سینه، باید به پزشک مراجعه کرد؟

پس از جراحی پروتز پستان، پزشک در فواصل مشخص برای فرد وقت ویزیت تعیین می‌کند که پروتز مورد معاینه قرار گیرد. با این وجود، اگر فرد با موضوع حاد و خاصی مانند تب، عفونت، کبودی بیش از اندازه و… روبه‌رو شد، باید به پزشک جراح خود مراجعه کند.

 

منابع

 

https://breastcancernow.org

https://soapgoddess.com

https://breast-cancer.canceraustralia.gov.au

https://www.bcna.org.au

پروتز سینه، جزء عمل‌های زیبایی سینه به‌شمار می‌رود. در این جراحی، لیفت سینه و بزرگ شدن آن به‎وسیله حجم‌دهی به آن انجام می‎شود. جراحی زیبایی سینه زنان سبب حجیم و بزرگ شدن سینه یا جایگزین بخش‌هایی از سینه آنان می‌شود که به‎ دلایلی از دست رفته است.

پروتز به لحاظ حجم و میزان برجستگی

در جراحی پروتز، بافت طبیعی سینه‌ها سر جای خود باقی می‌ماند و مجاری شیردهی تغییری نمی‌کنند.

مجله سلامت پلاس – مدیر سایت
لینک سایت مرجع

مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.

خانه کیک پرنسا

خانه کیک پرنسا

تبلیغات در سایت

آخرین مطالب

پیشگیری از گرمازدگی با میوه های تابستانی
  • تغذیه سالم
  • 1404/04/08
پیشگیری از گرمازدگی با میوه های تابستانی
در زمان جنگ چه داروها و اقلامی مورد نیاز است؟
  • پیشگیری و درمان
  • 1404/04/08
در زمان جنگ چه داروها و اقلامی مورد نیاز است؟
روش های موثر برای بالا کشیدن سینه ها با ورزش
  • زیبایی و تناسب اندام
  • 1404/04/07
روش های موثر برای بالا کشیدن سینه ها با ورزش
آشنایی با پروتز سینه
  • زیبایی و تناسب اندام
  • 1404/04/07
آشنایی با پروتز سینه
راهکارهای فوری و موثر درمان خانگی جوش صورت
  • زیبایی و تناسب اندام
  • 1404/04/05
راهکارهای فوری و موثر درمان خانگی جوش صورت
آشنایی با گلوتاتیون و کاربرد آن در درمان ویتیلیگو
  • زیبایی و تناسب اندام
  • 1404/03/19
آشنایی با گلوتاتیون و کاربرد آن در درمان ویتیلیگو
راهنمای جامع درمان سیاهی قوزک پا
  • زیبایی و تناسب اندام
  • 1404/03/18
راهنمای جامع درمان سیاهی قوزک پا
آشنایی با تبخال تناسلی در مردان
  • آشنایی با بیماری
  • 1404/03/06
آشنایی با تبخال تناسلی در مردان
راهنمای جامع اگزمای تناسلی
  • مراقبت از پوست
  • 1404/02/30
راهنمای جامع اگزمای تناسلی
آشنایی با روش های جامع پزشکی برای از بین بردن زگیل
  • مراقبت از پوست
  • 1404/02/29
آشنایی با روش های جامع پزشکی برای از بین بردن زگیل

تی شرت آریا

انواع تی شرت های نخی مردانه

تبلیغات در سایت