- طب سنتی و اسلامی
- 1403/06/29
- دسته بندی: سبک زندگی
- تاریخ انتشار: 1403/06/15
- زمان مطالعه: 5 دقیقه
آیا آن چیزی که در منابع مختلف به عنوان رژیم پسرزایی, تعیین جنسیت با تغذیه و رژیم دخترزایی گفته میشود صحت دارد؟ از بدو لقاح دوستان و آشنایان به ما میگویند که رژیم غذایی میتواند بر جنسیت کودک تأثیر بگذارد. اگر گوشتخواری هستید که تمایل به غذاهای شور و کربوهیدراتهای تصفیهشده دارید، احتمالا پسر در کار است.
آیا رژیم غذایی مادر میتواند جنسیت کودک او را تعیین کند؟
آیا آن چیزی که در منابع مختلف به عنوان رژیم پسرزایی, تعیین جنسیت با تغذیه و رژیم دخترزایی گفته میشود صحت دارد؟ از بدو لقاح دوستان و آشنایان به ما میگویند که رژیم غذایی میتواند بر جنسیت کودک تأثیر بگذارد. اگر گوشتخواری هستید که تمایل به غذاهای شور و کربوهیدراتهای تصفیهشده دارید، احتمالا پسر در کار است. برعکس، اگر محصولات لبنی را ترجیح می دهید، مقدار محدودی گوشت و سیب زمینی مصرف میکنید و از مصرف طیفی از موادغذایی مانند نمک، شراب و آبجو، چای، قهوه، شکلات، میوههای تازه، اسفناج، گوجه فرنگی و قارچ اجتناب میکنید، احتمالا دختر باردار خواهید شد. اما برخی از این توصیهها بر اساس تجربه دیگران است و عمل به آن بدون مشورت با پزشک متخصص زنان، ممکن است موجب سوتغذیه یا تاثیر منفی بر رشد جنین شود. در این مقاله به بررسی علمی تاثیر رژیم غذایی در تعیین جنسیت جنین میپردازیم.
چه کسی تعیین کننده جنسیت جنین است؟ مادر یا پدر؟
متاسفانه در گذشته و حتی شاید امروزه در برخی مناطق دنیا، تصور بر این است که زن در تعیین جنسیت جنین موثر است و به او نسبت دخترزایی یا پسرزایی میدهند در صورتیکه واقعیت علمی و پزشکی چیز دیگری است. تخمک زن دارای کروموزم x است و اسپرم مرد دارای دو نوع کروموزوم x و y است. اگر اسپرم دارای کروموزوم x به تخمک برسد, فرمول xx تبدیل به جنین دختر خواهد شد و اگر اسپرم دارای کروموزوم y به آن برسد، فرمول xy و جنین پسر به دست خواهد آمد. بنابراین عامل تعیینکننده جنسیت جنین، نوع اسپرم مرد خواهد بود نه زن.
x (تخمک) Y (اسپرم) Xy (پسر)
x (تخمک) X (اسپرم) Xx (دختر)
عوامل تاثیرگذار بر جنسیت جنین
علاوه بر نوع کروموزومهای اسپرم مرد، عوامل متعدد دیگری نیز در شکلگیری جنسیت جنین، موفقیت رسیدن اسپرم مورد نظر به تخمک و زنده ماندن اسپرم دارای کروموزوم y، موثر هستند مانند:
در ادامه به بررسی هر کدام از این موارد میپردازیم:
محیط رحم
محیط رحم به طور طبیعی اسیدی است و ph آن در حدود 3 و 4 است. این امر از رشد باکتریها در محیط رحم جلوگیری میکند. اما Ph اسپرم حدود 7 و 8 و قلیایی است. به همین دلیل اسپرمهای دارای کوموزوم y در محیط اسیدی رحم، دوام کمی دارند. کسانی که به دنبال پسردار شدن تضمینی هستند، باید محیط رحم را قلیایی نگه دارند.
PH کمتر از 7 ==> اسیدی= دختر
PH بیشتر از 7 ==> قلیایی= پسر
زمان لقاح
زمان تخمکگذاری مادر بسیار مهم است. اگر مقاربت و نزدیکی در کمتر از 12 ساعت بعد از زمان تخمکگذاری انجام شود، امکان پسردار شدن بیشتر است. اگر نزدیکی بعد از 1 روز از تخمکگذاری مادر انجام شود، احتمال دختردار شدن بیشتر خواهد بود. معمولا زمان تخمکگذاری 13 تا 15 روز بعد از اولین روز قاعدگی است اما باید زمان دقیق را با کمک دستگاه اولترا سوند، مشخص کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
تغذیه
همانطور که گفته شد، هر چه محیط رحم قلیاییتر باشد، امکان زنده ماندن و فعالیت اسپرم y بیشتر خواهد شد. بنابراین در رژیم پسرزایی مواد غذایی قلیایی، امکان پسردار شدن را افزایش میدهد و با رژیم غذایی اسیدی، میتوانید به دختردار شدن نزدیکتر شوید. بسیاری از مادران برای تعیین جنسیت خود از طریق غذا، سوالات بسیاری از پزشک متخصص زنان میپرسند. آیا بادمجان برای پسردار شدن خوب است؟ آیا کنجد یا گندم برای پسرزایی مفید است؟ میزان مصرف این مواد باید چقدرباشد تا عمل کند؟ به عنوان مثال غذاهایی با طبع گرم محیط رحم را قلیایی میکنند و برای پسردار شدن بسیار مناسب هستند. بادمجان به دلیل طبع گرم از جمله صیفیجاتی است که به مادران توصیه میشود در دوران بارداری مصرف کنند.
مواد غذایی مفید در رژیم دخترزایی
از آنجایی که «اسپرمهای زن» احتمال بیشتری برای زنده ماندن در محیط اسیدی واژن دارند، آنچه میخورید میتواند سطح pH را در دستگاه تناسلی شما تغییر دهد. به منظور ایجاد یک محیط اسیدیتر، سبزیجات برگ سبز، ذرت و میوههایی مانند زغال اخته بیشتر مصرف کنید. شما باید به غذاهایی که سرشار از منیزیم هستند بله بگویید. شامل غلات کامل، ماهی، گوشت بدون چربی و همچنین برخی از مغزها. کلسیم همچنین احتمال دختردار شدن شما را افزایش میدهد، بنابراین به یاد داشته باشید که لبنیاتی مانند کره، شیر، تخم مرغ و ماست مصرف کنید. بهعلاوه، خبر خوبی برای دوستداران دسر که میخواهند دختر داشته باشند، وجود دارد. مقدار بیشتر قند در جریان خون، اسیدیته دستگاه تناسلی شما را افزایش میدهد، بنابراین لازم نیست دسر را کم کنید! البته توجه داشته باشید که یک رژیم غذایی با قند بالا میتواند منجر به بیماریهای ناخواسته مانند دیابت و چاقی شود، بنابراین شکلات تلخ یک سازش خوب است، زیرا سرشار از منیزیم است.
غذاهای ممنوع در رژیم دخترزایی
برای دختردار شدن باید PH محیط رحم را اسیدی نگه دارید و از مواد زیر استفاده نکنید:
غذاهای شور
سدیم
نشاسته
شکلات
علاوه بر نوع کروموزومهای اسپرم مرد، عوامل متعدد دیگری نیز در شکلگیری جنسیت جنین، نقش دارند.
اگر میخواهید صاحب پسر شوید، باید روی خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل با مقدار زیادی سبزیجات تازه و برگدار تمرکز کنید.