- سبک زندگی
- 1403/07/13
- دسته بندی: خواص مواد غذایی
- تاریخ انتشار: 1403/06/18
- زمان مطالعه: 6 دقیقه
مریم گلی از آن دسته گیاهانی است که از زمانهای قدیم کاربرد زیادی دارد و سرشار از ویتامینهای مختلف A، B، C و مواد معدنی است. اگر میخواهید بیشتر با این گیاه و خواص بینظیر آن آشنا شوید ادامه مطلب را از دست ندهید.
مریم گلی از آن دسته گیاهانی است که از زمانهای قدیم کاربرد زیادی دارد و سرشار از ویتامینهای مختلف A، B، C و مواد معدنی است. اگر میخواهید بیشتر با این گیاه و خواص بینظیر آن آشنا شوید ادامه مطلب را از دست ندهید.
اسم گیاه مریم گلی
این گیاه با نام علمی Salvia Officinalis شناخته میشود و طبع گرم و خشکی دارد. در حقیقت نام علمی آن از کلمه انگلیسی سالور به معنای نجاتدهنده گرفته شده است.
توضیح درباره گیاه مریم گلی
این گیاه در دسته نعناعیان قرار میگیرد. مریم گلی بسیار شبیه به رزماری است، بهطوری که این دو گیاه را گیاه خواهر در نظر میگیرند.
خواص زیادی که مریم گلی دارد به دلیل وجود یک ترکیب شیمیایی به اسم رزمارینیک اسید است. اگر بخواهیم تفاوتی بین رزماری و مریم گلی واقع شویم میتوان گفت که بوته آن همیشه سبز است و گلهایی به رنگ آبی یا بنفش دارد.
فواید مریم گلی
خواص و فواید شگفتانگیر این گیاه خیلی زیاد است. در ادامه قصد داریم آنها را توضیح دهیم.
ضد پیری
این گیاه به دلیل سرشار بودن از ویتامین A و کلسیم، میتواند روزانه پوست را ترمیم کند. بنابراین مصرف این گیاه دارویی میتواند بروز چین و چروک در صورت را به تاخیر بیاندازد و مقدار آن را به حداقل برساند.
تونر پوست چرب
مریم گلی میتواند با قابلیت تنظیم تولید چربی به عنوان یک تونر عالی برای پوست عمل کند.
رفع ایرادات پوستی
این گیاه به دلیل داشتن خواص ضد باکتری میتواند از بروز مشکلات پوستی جلوگیری کند. علاوه بر این خواص:
رفع مشکلات ریزش مو
مریم گلی به دلیل داشتن بتا سیتواسترول در درمان کچلی مردان موثر است و از آن در ساخت ماسکهای مو استفاده میکنند.
داشتن موهایی صاف و براق
استفاده از مریم گلی به معنای داشتن صاف و براق است. ماسکهای مویی که داخل آنها از این گیاه استفاده شده است، میتوانند برای درمان شوره سر نیز مفید باشند.
رشد مو
در حقیقت ترکیب مریم گلی و رزماری در تقویت رشد مو و ضخیمتر کردن تارها بسیار موثر است. اگر ماسک مو حاوی آنها را دو بار در هفته استفاده کنید، رشد موهایتان را تقویت خواهد کرد.
تیره کردن رنگ موها
اگر موهایتان کمی سفید شده است، اصلا نگران نباشید چرا که مریم گلی میتواند در تغییر رنگ موهای خاکستری به تیره موثر است و همچنین میتوانید موهای درخشندهتری داشته باشید.
خاصیت ضد التهابی
مریم گلی قابلیت ضد التهابی بینظیری دارد. این گیاه میتواند برای درمان ورم مخاط گلو و دهان نیز استفاده شود.
رفع تعرق بیش از حد
محلول برگ این گیاه میتواند به کاهش عرق تا بیشتر از ۵۰ درصد کمک کند و بوی بد بدن را نیز از بین ببرد.
مشکل سوء هاضمه
مریم گلی میتواند برای درمان انواع مشکلات مربوط سو هاضمه موثر باشد. این گیاه دارویی در واقع مادهای محرک است که ضعف کار دستگاه گوارش را جبران میکند.
محلولی که حاوی مریم گلی باشد، میتواند در درمان مشکلات مربوط به التهابهای گلو و زخم آن موثر باشد.
سلامت دهان و دندان
اگر در مادهای که برای دهانشویه استفاده میشود مریم گلی به کار رود، در درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان موثر خواهد بود.
رفع تنگی نفس
پیشگیری از حملههای ناگهانی آسم از دیگر فواید درمانی مریم گلی است. در حقیقت این گیاه ضد تشنج نیز است و میتواند تنش عضلات را کم میکند.
درمان افسردگی
اگر روزانه یک فنجان چای مریم گلی بنوشید میتوانید بر احساسات و افکارهای منفی غلبه بیشتری داشته باشید. در نتیجه نشانههای افسردگی نیز کمتر خواهد شد.
سلامت قلب
این گیاه یک شل کننده عروق نیز محسوب میشود و میتواند در برابر بیماریهای مختلف قلب و عروق از شما محافظت کند.
رفع سلولیت
استفاده از روغن مریم گلی میتواند در افزایش گردش خون موثر باشد، در واقع گردش خون بالا به معنای سمزدایی بیشتر از بدن است. وقتی سمها دفع شود سلولیت کمتری نیز تشکیل خواهد شد.
درمان سرفه
این گیاه قابلیت خلط آور و ضد التهاب دارد و از آن میتوان برای درمان سرفه استفاده کرد.
تسکین نشانههای یائسگی
دم کرده مریم گلی میتواند در تسکین علائم یائسگی مانند گر گرفتگی موثر باشد.
آرامش ذهن
اگر دم کرده مریم گلی را مصرف کنید، میتوانید از اضطراب و اختلال وسواس فکری در امان باشید و به درمان و استفاده از داروهای شیمیایی نیازی پیدا نخواهید کرد.
مضرات مریم گلی
بهطور کلی فواید این گیاه دارویی به حدی است که برخی افراد فکر میکنند مضرات ندارد.
اما باید به این موضوع توجه کنید که مریم گلی توژون و کافور دارد، به همین دلیل اگر آن را بیش از اندازه مصرف کنید، عوارض جانبی زیادی از جمله تشنج و صدمه به اندام را تجربه خواهید کرد.
طبق مطالعاتی که انجام شده است استفاده روزانه ۳ تا ۶ فنجان چای دم کرده از این گیاه مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
از طرفی زنان باردار باید در مصرف مریم گلی افراط نکنند، چرا که مقدار توژون زیاد در بدن موجب انقباضهای رحمی خواهد شد.
زنانی که بچه شیر میدهند، برای مصرف چای مریم گلی باید حتما با پزشک مشورت کنند. آنها میتوانند برای حفظ سلامت خود و نوزادشان از سایت پذیرش ۲۴ برای پرسیدن سوالات پزشکی آنلاین استفاده کرد.
در افراد دیابتی این گیاه ممکن است باعث بروز مشکلات خفیفی مانند جوشهای پوستی، گوارشی، بالا و پایین رفتن فشار خون و افت سطح قند خون شود.
علاوه بر این افراد با سابقه مشکلات هورمونی، نباید در رژیم غذایی خود مریم گلی را قرار دهند. حتی مقدار زیاد این گیاه میتواند با داروهای آرامبخش، ضد تشنج و دیابتآور تداخل داشته باشد.
طریقه مصرف مریم گلی
روشهای زیادی برای استفاده از این گیاه وجود دارد. یکی از روشهای محبوب آن استفاده به صورت دمنوش خواهد بود. برای تهیه این دمنوش میتوانید ۱ تا ۲ گرم از برگ تازه این گیاه را در یک لیوان آب دم کرده و پس از تقریبا ۱۵ دقیقه نوش جان کنید.
با توجه به معطر بودن برگهای این گیاه، برخی افراد زمان طبخ غذا از آن استفاده میکنند و چاشنی و ادویه آن نیز در تهیه انواع غذا و نوشیدنی کاربرد دارد. چای و روغن مریم گلی نیز بسیار پرطرفدار است.
گیاهان دارویی مانند مریم گلی امروزه محبوبیت خاصی پیدا کردهاند. چون خواص بیشماری دارند و برای انواع درمان بدون استفاده از مواد شیمیایی راهگشا خواهند بود.
این گیاه با نام علمی Salvia Officinalis شناخته میشود و طبع گرم و خشکی دارد.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.