- سبک زندگی
- 1403/07/13
- دسته بندی: طب سنتی و اسلامی
- تاریخ انتشار: 1403/06/20
- زمان مطالعه: 5 دقیقه
درمان خانگی التهاب لوزه، لوزهها عضوی از سیستمایمنی بدن هستند که در پشت گلو قرار گرفتهاند و وظیفه آنها مبارزه با میکروبها و رفع عفونت است. التهاب لوزه در اکثر مواقع بهدلیل بیماریهای ویروسی رخ میدهد و در برخی موارد، بیماریهای باکتریایی نیز باعث التهاب میشوند.
درمان خانگی التهاب لوزه، لوزهها عضوی از سیستمایمنی بدن هستند که در پشت گلو قرار گرفتهاند و وظیفه آنها مبارزه با میکروبها و رفع عفونت است. التهاب لوزه در اکثر مواقع بهدلیل بیماریهای ویروسی رخ میدهد و در برخی موارد، بیماریهای باکتریایی نیز باعث التهاب میشوند.
هر کسی ممکن است به این بیماری دچار شود، اما بیشتر مبتلایان کودکان هستند. طبق تحقیقات آکادمی گوش، حلق و بینی آمریکا، تقریباً همه کودکان ایالاتمتحده یکبار به این بیماری دچار شدهاند. در این مقاله علائم و درمان خانگی التهاب لوزه کودکان و بزرگسالان و توصیههای طب سنتی را توضیح دادهایم تا با آگاهی بیشتری به درمان خود یا کودکتان بپردازید.
علائم التهاب لوزه
از اصلیترین علائم التهاب لوزه در بزرگسالان و کودکان میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
گلو درد
تب بالاتر از ۳۸ درجه
سرفه
سردرد
درد گوش
خستگی زیاد
مشکل در بلعیدن غذا
ورم لوزهها و درمان گیاهی و بدون نسخه آن
اولین سؤالی که از پزشکان، مسئولان داروخانه یا پزشک طب سنتی پرسیده میشود، این است که چه داروی گیاهی برای ورم لوزه خوب است؟ متأسفانه داروی گیاهی که بهصورت تخصصی و بهطور مستقیم التهاب لوزه را درمان کند، وجود ندارد؛ اما ممکن است اقدامات خانگی زیر برای تسکین درد و کاهش علائم برای شما کارساز باشد.
نوشیدن مایعات و غذاهای مایع گرم
اولین سؤالی که در ذهن بیماران مطرح میشود: چه غذایی برای ورم لوزه خوب است؟ برای پاسخ به این سؤال میتوانیم بگوییم که نوشیدنیها و غذاهای مایع گرم مانند سوپ، آبگوشت و چای میتواند درد گلو را تسکین دهد. چایهای گیاهی بهدلیل داشتن موادی مانند عسل، پکتین و گلیسیرین یکلایه محافظ روی غشای گلو ایجاد میکنند که باعث کاهش درد گلو میشود. اگرچه که احتمال درمان خانگی التهاب لوزه سوم با دمنوشهای گیاهی کم است، اما میتواند درد شما را کمتر کند.
مصرف غذاهای سرد
خوراکیهای نرم و سرد مانند بستنی یا ماست یخزده باعث رفع یا کاهش موقتی درد گلو میشود. همچنین، اسموتیها و نوشیدنیهای سرد و یا آدامسهای حاوی نعنا باعث ایجاد حس خنکی و بیحسی در گلو میشود و درد را تسکین میدهد.
ممنوعیت غذای سفت و تند
خوردن غذاهای سفت و دارای فلفل، گلو را خراش میدهد یا باعث تحریک و التهاب بیشتر این ناحیه میشود که ممکن است برای مبتلایان بسیار دردناک باشد. غذاهای زیر نیز برای مبتلایان این بیماری تا زمان رفع علائم ممنوع است:
چیپس و کراکر
نان تست
هویج و سیب خام
غلات خشک
بهجای موارد بالا، غذاهای نرم و خوراکیهای سرد را جایگزین کنید.
ایجاد رطوبت زیاد در محیط
وجود هوای خشک ممکن است به التهاب بیشتر گلو منجر شود. استفاده از دستگاههای بخور مرطوبکننده، بهمنظور درمان خانگی التهاب لوزه و گلو برای کاهش درد و تسکین بیماری مفید است. روزانه این دستگاهها را تمیز کنید تا از رشد قارچ و باکتری جلوگیری شود. اگر به دستگاه بخور دسترسی ندارید، از بخار دوش و حمام یا بخور بهروش سنتی استفاده کنید.
صحبت با صدای پایین
برای صحبتکردن با صدای بلند به گلو فشار نیاورید. فشار آوردن به گلو ممکن است باعث ایجاد التهاب بیشتر شود. اگر صحبتکردن برای شما دردناک است، مدتی از صحبتکردن بپرهیزید و به گلو استراحت دهید. اگر بهمدت طولانی زمان صحبت احساس درد داشتید، به دکتر لوزه مراجعه کنید؛ زیرا میتواند نشاندهنده یک عارضه جدی یا نشانه یک بیماری دیگر باشد.
استراحت بهمدت زیاد
فرد مبتلا به التهاب لوزه باید تا حد امکان استراحت کند تا بدن او برای مقابله با این بیماری کاملاً آماده باشد. فرد در صورت ابتلا در صورت امکان به سرکار یا مدرسه نرود زیرا بیماری طولانیتر میشود و همچنین، ممکن است اطرافیان نیز به این بیماری دچار شوند.
استفاده از داروهای بدون نیاز به نسخه
استفاده از برخی مسکنها که بدون نیاز به تجویز پزشک قابل تهیه هستند و به تسکین علائمی مانند سردرد، گلو درد و تب کمک میکنند عبارتند از:
آسپرین
استامینوفن
ایبوپروفن
توجه داشته باشید که آسپرین داروی مناسبی برای کودکان نیست و میتواند باعث ابتلا به سندرم ری شود که بسیار خطرناک است.
مصرف این مسکنها در ساعات منظمی از روز میتواند برای تسکین درد مفید باشد.
غرغره و اسپری گلو
غرغره کردن و استفاده از اسپری گلو از روشهای مؤثر تسکین درد و کاهش التهاب گلو است. میتوانید از اسپریهایی که حاوی مواد ذیل هستند برای کاهش درد خود استفاده کنید:
بنزیدامین
فنل
دیبوکائین
بنزوکائین، فقط برای کودکان بزرگتر از دو سال و بزرگسالان
الکل بنزیل
استیل پیریدینیم کلرید
کلرهگزیدین گلوکونات
درمان التهاب لوزه با طب سنتی
برای درمان التهاب لوزه طب سنتی بهصورت تخصصی درمانی ندارد؛ اما برای بهبود ورم لوزه و کاهش درد آن توصیهها و درمانهایی توسط دکتر طب سنتی تجویز شده است از جمله:
مصرف عسل در صبح بهصورت ناشتا و شب قبل از خواب
مصرف جوشانده آویشن و جوشانده عناب
غرغره کردن آب و نمک دریا دو بار در روز
غرغره کردن سماق و گلاب
مصرف گرمیجات
مصرف لیمو
غرغره کردن جوشانده جو
ماساژ آرام با روغنهای گیاهی
دوری از غذاهای سرخکردنی
مصرف گیاهان دارای ویتامین ث بهصورت جوشانده
مصرف پیچ امینالدوله بههمراه یأس زرد
مصرف سیر بهصورت نگهداشتن حبه در دهان در روز و شب یا بهصورت جوشاندن همراه با شیر و عسل
به یاد داشته باشید که موارد بالا در صورت خفیف بودن بیماری و نداشتن علائم بهصورت جدی ممکن است مؤثر باشند و جای درمانهای پیشرفته و تجویز متخصص لوزه را نمیگیرند. در صورت داشتن علائم جدی و طولانیشدن درد، به دکتر گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.
همانطور که گفته شد، التهاب لوزه یک بیماری شایع در کودکان و بزرگسالان است که در اکثر موارد جدی نیست و طی چند روز استراحت و استفاده از درمانهای خانگی برطرف میشود. درمانهای قابلدسترس و بدون نسخه بسیاری نیز برای درمان وجود دارند.
در برخی موارد، این بیماری منجر به بیماری و عوارض جدیتری میشود؛ پس بهتر است در صورت ادامه پیدا کردن علائم یا مشاهده شدن علامت جدید به دکتر لوزه مراجعه کرده تا از ابتلا به بیماریهای جدیتر و خطرناکتر جلوگیری کنید.
در اکثر موارد التهاب لوزه بیماری خطرناکی نیست و طی چند روز با درمانهای خانگی برطرف میشود.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.