- سبک زندگی
- 1403/07/13
- دسته بندی: پیشگیری و درمان
- تاریخ انتشار: 1403/06/20
- زمان مطالعه: 17 دقیقه
روش های درمان پروستات، سرطان پروستات یکی از بیماری های شایع در مردان است که بیشتر به دلیل بالا رفتن سن در آقایان ایجاد می شود. راههای درمان پروستات شامل چند مورد مختلف است اما در صورتی که سرطان از نوع بدخیم باشد ممکن است درمان بر روی این سلولهای سرطانی پاسخگو نباشد.
روش های درمان پروستات، سرطان پروستات یکی از بیماری های شایع در مردان است که بیشتر به دلیل بالا رفتن سن در آقایان ایجاد می شود. راههای درمان پروستات شامل چند مورد مختلف است اما در صورتی که سرطان از نوع بدخیم باشد ممکن است درمان بر روی این سلولهای سرطانی پاسخگو نباشد.
به همین دلیل درمان پروستات در مراحل اولیه بسیار مهم و نجات بخش است. در این مقاله به توضیح روش های درمانی این نوع بیماری و تاثیر تغذیه بر آن خواهیم پرداخت.
سرطان پروستات چیست؟
سرطان پروستات زمانی اتفاق می افتد که سلول های غده پروستات به طور غیر طبیعی رشد میکنند. غده پروستات یک غده گرد به اندازه گردو است که در مردان در زیر مثانه قرار دارد و بخشی از سیستم تولید مثل مردان است. این نوع سرطان شایع ترین نوع سرطان در آقایان است. تشخیص به موقع این عارضه میتواند تا حدود بسیاری به درمان پروستات و یا جلوگیری از رشد آن کمک کند.
به طور کلی حدود ۱۵% از موارد تشخیص سرطان مربوط به پروستات می باشد. با توجه به روند موجود پیش بینی میشود تا سال ۲۰۴۰ موارد ابتلا به این نوع سرطان دو برابر شود و به رقم ۲.۹ میلیون نفر در سال برسد.
دلیل ایجاد سرطان پروستات چیست؟
سرطان پروستات در درجه اول یک “بیماری پیری” است. با افزایش سن، احتمال ابتلا به سرطان پروستات افزایش مییابد و نژاد و ژنتیک نیز نقش بسزایی در احتمال ابتلا به این بیماری دارند. مثلا احتمال ابتلای آفریقایی آمریکایی تبارها به این بیماری، دو برابر بیشتر از مردان سفیدپوست است.
اگر پدر، برادر یا خویشاوندان همخون شما مبتلا به سرطان پروستات بودهاند، احتمال ابتلای شما نیز بیشتر است. در صورت داشتن این عوامل خطر، پیشگیری از سرطان پروستات ممکن است دشوار باشد، اما غربالگری زودهنگام اغلب میتواند به شما کمک کند که در صورت ابتلا به این بیماری، در اسرع وقت تشخیص داده شده و برای درمان سرطان پروستات اقدام کنید.
روش های درمان پروستات کدامند؟
در حالی که بسیاری از مردم به دنبال راهی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات هستند، اما باید بدانید که هیچ راهی برای پیشگیری قطعی از این بیماری وجود ندارد. البته با اصلاح سبک زندگی، ورزش و تغذیهی سالم میتوان خطر ابتلا را کاهش داد، اما مانند همهی سرطانها، سرطان پروستات دارای عوامل خطر خاصی مثل عوامل ژنتیکی و سن است که نمیتوان از آنها اجتناب کرد.
روش های درمان پروستات عبارتند از:
مراقبت فعال
جراحی پروستاتکتومی رادیکال (Radical Prostatectomy)
پرتو درمانی
هورمون درمانی
شیمی درمانی
درمان های هدفمند
مراقبت فعال
مراقبت فعال بیشتر در مراحل اولیه تشخیص این بیماری موثر است. در این رویکرد به جای درمان پروستات به صورت فوری، بر نظارت منظم بر سرطان با آزمایشات PSA و معاینات رکتال تمرکز دارد.
مراقبت فعال چندین هدف در درمان پروستات دارد، در ابتدا هدف مشاهده و ارزیابی پیشرفت سرطان در طول زمان است. سپس در صورتی که سرطان تهاجمی تر می شود، مداخله صورت می پذیرد.
این روش مزایا و معایب خود را دارد که شامل موارد زیر می شود:
مزایای مراقبت فعال
دارای کمترین عوارض: این روش به جراحی، پرتودرمانی یا هورمون درمانی نیاز ندارد و از این رو عوارض جانبی کمتری دارد.
حفظ عملکرد طبیعی بدن: این روش درمان پروستات، بر عملکرد طبیعی مثانه و عملکرد جنسی بیمار تاثیر نمیگذارد.
عدم نیاز به ریکاوری: این نوع درمان نیاز به ریکاوری طولانی مدت ندارد
آرامش خاطر: این روش می تواند برای بیمارانی که تمایل به درمان های تهاجمی ندارند آرامش خاطر به ارمغان بیاورد.
معایب مراقبت فعال
عدم درمان سرطان: مراقبت فعال بیشتر بر روی سرطان پروستات نظارت دارد و به تنهایی آن را درمان نمیکند.
اضطراب و عدم قطعیت: عدم درمان فعال میتواند برای برخی از بیماران استرس و اضطراب ایجاد کند، زیرا آنها منتظر میمانند تا ببینند سرطان چگونه پیشرفت میکند.
نیاز به نظارت منظم: نیاز به انجام آزمایشات PSA و معاینات رکتال مکرر در فواصل زمانی منظم وجود دارد.
احتمال نیاز به درمان های تهاجمی تر در آینده: اگر سرطان پیشرفت کند، ممکن است در نهایت به درمان های تهاجمی تر مانند جراحی، پرتودرمانی یا هورمون درمانی نیاز باشد.
جراحی پروستاتکتومی رادیکال (Radical Prostatectomy)
این نوع درمان پروستات، نوعی عمل جراحی است که در آن غده پروستات فرد بیمار به طور کامل برداشته می شود. این روش یکی از رایج ترین روش ها برای درمان سرطان پروستات در مراحل اولیه و موضعی است.
هدف از این نوع درمان پروستات، درمان قطعی و بدون بازگشت، با از بین بردن کامل غده پروستات و بافتهای اطراف آن است که ممکن است حاوی سلولهای سرطانی باشند. این نوع درمان نیز شامل مزایا و معایبی میباشد:
مزایای پروستاتکتومی رادیکال
نرخ بالای موفقیت: در مراحل اولیه، این روش درمانی میتواند شانس بالایی برای درمان کامل سرطان پروستات را به ارمغان بیاورد.
کاهش خطر عود: برداشت غده پروستات به طور قابل توجهی خطر بازگشت سرطان را کاهش میدهد.
درمان قطعی: در صورت موفقیت آمیز بودن عمل، نیاز به درمانهای دیگر مانند پرتودرمانی یا هورمون درمانی نخواهد بود.
معایب پروستاتکتومی رادیکال
عمل جراحی تهاجمی: این روش یک عمل جراحی بزرگ است که نیاز به بیهوشی و دوره ریکاوری طولانی دارد.
عوارض جانبی بالقوه: در این نوع از درمان سرطان پروستات ممکن است عوارض جانبی نیز پیش بیاید عوارضی مانند بی اختیاری ادرار، اختلال نعوظ، عفونت و درد همگی از عوارض جانبی پروستاتکتومی رادیکال است.
پرتو درمانی (Radiotherapy)
پرتو درمانی یکی از روش های رایج درمان پروستات است که از پرتوهای پرانرژی برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. این درمان میتواند به تنهایی یا همراه با سایر روشهای درمانی مانند جراحی و یا هورمون درمانی استفاده شود.
هدف از این درمان از بین بردن سلولهای سرطانی در غده پروستات و بافتهای اطراف آن است. در کنار این مورد کنترل سرطان، مانند درد و بی اختیاری ادرار نیز بسیار اهمیت دارد. همانند دو روش قبلی پرتو درمانی نیز دارای مزایا و معایب است:
مزایای پرتو درمانی
روشی غیر تهاجمی: بر خلاف روشهایی که نیاز به جراحی دارند، پرتو درمانی نیازی به برش یا بخیه ندارد.
اثر بخشی: این نوع درمان میتواند در از بین بردن سلولهای سرطانی و کنترل سرطان موثر باشد.
حفظ عملکرد: پرتو درمانی برخلاف جراحی، معمولا بر عملکرد مثانه و عملکرد جنسی بیماران تاثیرات منفی نمیگذارد.
معایب پرتو درمانی
عوارض جانبی: پرتو درمانی میتواند عوارض جانبی داشته باشد. این عوارض شامل خستگی، اسهال، ادرار دردناک، خشکی پوست و خونریزی در ناحیه رکتوم میباشند.
طول درمان: در این روش، درمان ممکن است چندین هفته طول بکشد و هر روز یا چند بار در هفته نیاز به تکرار باشد.
عدم درمان قطعی: در برخی موارد پرتو درمانی به تنهایی نمیتواند به درمان سرطان پروستات بیانجامد. در این صورت ممکن است به سایر روشهای درمانی نیاز باشد.
هورمون درمانی (Hormone Therapy)
هورمون درمانی نوعی روش درمان سرطان پروستات است که به منظور کاهش سطح تستوسترون در بدن انجام میشود. تستوسترون نقش مهمی در رشد و پیشرفت سلولهای سرطانی پروستات دارد. با کاهش سطح این هورمون، میتوان به کند و یا متوقف شدن رشد سلول های سرطانی کمک کرد.
هدف از این نوع درمان سرطان پروستات، اولا کمک به کاهش و یا توقف رشد سلولهای سرطانی پروستات و دوما جلوگیری از عود و کمک به کوچک شدن تومور است. هورمون درمانی دارای 3 نوع میباشد که کستراسیون، آنالوگهای LHRH و مهارکنندههای آنزیم آروماتاز نام دارند. این نوع درمان نیز مزایا و معایبی دارد:
مزایای هورمون درمانی
غیر تهاجمی: این نوع درمان پروستات نیازی به جراحی ندارد. در نتیجه نیازی به برش و بخیه نیز ندارد و احتمال عفونت بسیار پایین است.
کنترل موثر: کاهش سطح هورمونهای تستوسترون مردان میتواند در کنترل رشد سلولهای سرطانی و کاهش سرطان موثر باشد.
کاربرد برای مراحل مختلف: میتوان از هورمون درمانی در مراحل مختلف سرطان پروستات، مانند مراحل اولیه، پیشرفته و متاستاز استفاده کرد.
معایب هورمون درمانی
عوارض جانبی: هورمون درمانی عوارض جانبی مختلفی دارد که این موارد شامل گرگرفتگی، پوکی استخوان، کاهش میل جنسی و از دست دادن توده عضلانی میشود.
عدم درمان قطعی: این درمان پروستات به تنهایی نمی تواند سرطان را برطرف کند و ممکن است به همراه سایر روش های درمانی استفاده شود.
شیمی درمانی (Chemotherapy)
شیمی درمانی یکی دیگر از روش های درمان پروستات است که از داروها برای از بین بردن سلول های سرطانی در سراسر بدن استفاده میشود. این روش درمانی معمولا برای سرطان پروستاتی که به سایر قسمتهای بدن مانند استخوانها، غدد لنفاوی با کبد گسترش یافته است استفاده میشود.
هدف از شیمی درمانی در درمان پروستات از بین بردن سلول های سرطانی است که به سایر قسمتهای بدن گسترش یافتهاند. همچنین در این روش از عود کردن بیماری پیشگیری میشود و شانس زنده ماندن بالا میرود. این روش هم دارای مزایا و معایبی است:
مزایای شیمی درمانی
موثر در درمان سرطان های پیشرفته: این روش میتواند در درمان سرطان پروستات که به سایر قسمتهای بدن گسترش یافته موثر باشد.
افزایش شانس زنده ماندن: شیمی درمانی با جریان دادن داروهای شیمی درمانی در خون میتواند سلولهای سرطانی که به سرعت در حال رشد هستند را از بین ببرد.
کاهش علائم: شیمی درمانی میتواند عوارض سرطان پروستات را کاهش دهد و به کاهش درد کمک کند.
معایب شیمی درمانی
عوارض جانبی شدید: شیمی درمانی ممکن است عوارض جانبی شدیدی مانند تهوع، استفراغ، ریزش مو، ضعف و افزایش خطر ابتلا به عفونت را به همراه داشته باشد.
عدم درمان قطعی: شیمی درمانی به تنهایی نمیتواند به درمان پروستات بیانجامد و ممکن است به همراه سایر روشهای درمانی نیاز باشد.
کاهش کیفیت زندگی: عوارض جانبی شیمی درمانی میتواند کیفیت زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل بیماران باید از نظر روحی و روانی برای شیمی درمانی قوی باشند.
درمانهای هدفمند
درمان های هدفمند نوع جدید درمان پروستات است که با تغییرات خاص ژنتیکی در سلولهای سرطانی که باعث رشد و تکثیر سریع آنها میشود، عمل میکنند. این روشها با کمک داروهایی مسیرهای رسیدن مواد مغذی و اکسیژن به سلولهای سرطانی را مسدود میکنند تا آن سلولها بمیرند و از بین بروند.
همانند سایر مواردی که توضیح داده شد این روش هم دارای مزایا و معایبی میباشد:
مزایای درمانهای هدفمند
هدفمند بودن: این روش ها سلول های سرطانی را به طور خاص هدف قرار می دهند و به سلول های سالم آسیب کمتری می رسانند.
موثر در برابر سرطان مقاوم: این روش درمانی می تواند در درمان پروستات که به سایر درمان ها مقاوم شده است موثر باشد.
کاهش عوارض و بهبود کیفیت زندگی: این نوع درمان به دلیل اینکه فقط بر روی سلول های سرطانی متمرکز است عوارض کمتری نسبت به سایر روشهای درمانی دارد و در نتیجه باعث بهبود کیفیت زندگی فرد بیمار میشود.
معایب درمانهای هدفمند
هزینه بالا: درمان های هدفمند نوع جدیدی از درمان پروستات است که همین امر موجب بالا رفتن هزینههای آن می شود.
عوارض جانبی: همانند تمامی روش ها این درمان نیز دارای عوارض جانبی چه بسا کم می باشد. ممکن است مواردی مانند خستگی، اسهال، فشار خون بالا و مشکلات کبدی از عوارض این درمان ها باشد.
مقاومت در برابر درمان: سلول های سرطانی ممکن است در صورتی که از نوع بدخیم باشند در نهایت به درمانهای هدفمند مقاومت نشان دهند.
درمان پروستات متاستاز به استخوان
متاستاز به استخوان به این معنی است که سلول های سرطانی از غده پروستات به استخوان ها گسترش یافته اند. این یک بیماری جدی است و فرد بیمار باید فورا تحت درمان قرار بگیرد. گزینه های درمانی برای متاستاز به استخوان عبارتند از:
هورمون درمانی
شیمی درمانی
درمان های هدفمند
رادیوتراپی
بیس فسفونات ها
روش های بهبود سرطان پروستات
مردان کشورهای غربی نسبت به مردان آسیایی دارای نرخ بسیار بالاتری در ابتلا به سرطان پروستات هستند. در حالی که هیچ کس نمیتواند به طور قطعی این پدیده را توضیح دهد، اما کارشناسان معتقدند که تفاوت در رژیم غذایی شرقی و غربی مقصر اصلی این اتفاق است. عادات غذایی نامناسب و رژیمهای غذایی که به شدت به چربیها و پروتئینهای حیوانی متکی هستند، میتوانند باعث آسیب به DNA شده و منجر به سرطان شوند.
حتی مردانی که به دلیل سن، نژاد یا ژنتیک در معرض خطر بیشتری قرار دارند، میتوانند با اتخاذ سبک زندگی سالم، شانس ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهند. برخی از روشهای بهبود علائم سرطان پروستات عبارتند از:
۱- رژیم غذایی
محققان به طور کامل رابطه بین رژیم غذایی و پیشگیری از سرطان پروستات را درک نمیکنند، اما مطالعات نشان میدهد که برخی عادات غذایی ممکن است کمک کننده باشد. عاداتی مثل:
کاهش مصرف چربی: کمتر از چربیهای ترانس و چربیهای اشباع شده استفاده کنید. روی چربیهای سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در مغزها، دانهها و ماهی تمرکز کنید.
مصرف بیشتر میوه و سبزیجات: محصولات متنوعی از جمله سبزیهای برگدار را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برخی مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان لیکوپن که در گوجه فرنگی پخته یا فرآوری شده به وفور وجود دارد، رشد سلولهای سرطانی پروستات را کند میکند. سبزیجات چلیپایی (مانند بروکلی و گل کلم) حاوی ترکیبی به نام سولفورافان هستند که ممکن است از سرطانی شدن سلولهای پروستات محافظت کند.
افزودن چای سبز و سویا به غذای روزانه: آزمایشهای بالینی نشان دادهاند که سویا ممکن است سطح PSA را کاهش دهد و چای سبز ممکن است برای مردانی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان پروستات هستند، کمک کننده باشد.
خودداری از مصرف گوشت ذغالی: با سرخ کردن یا کباب کردن گوشت در دمای بسیار بالا، یک ترکیب شیمیایی در آن تولید میشود که میتواند خطر ابتلا به سرطان را بالا ببرد.
۲- حفظ وزن سالم
چاقی میتواند یک عامل خطر برای ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی باشد. به طور کلی، کاهش وزن و حفظ وزن سالم با افزایش سن میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بسیاری دیگر از مشکلات سلامتی کمک کند.
پیروی از یک رژیم اصولی و سبک زندگی سالم، تاثیر چشمگیری در کاهش وزن و بهبود بسیاری از بیماریها دارد.
۳- ورزش منظم
ورزش علاوه بر کمک به داشتن وزنی سالم، میتواند التهابات را در بدن کاهش دهد، عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد و با اثرات منفیِ سبک زندگی بیتحرک مبارزه کند که همهی این موارد میتوانند به پیشگیری از سرطان کمک کنند.
۴- ترک سیگار
یکی از مهمترین فواید ترک سیگار، کاهش خطر ابتلا به سرطان است. این موضوع توسط منابع علمی بسیاری ثابت شده است. حتی برای درمان سرطان پروستات هم شما باید سیگار را ترک کرده و مصرف الکل را محدود کنید.
5- افزایش سطح ویتامین D
اکثر مردم ویتامین D کافی دریافت نمیکنند. این ویتامین میتواند به محافظت در برابر سرطان پروستات و بسیاری از بیماریهای دیگر کمک کند. غذاهای غنی از ویتامین D شامل روغن کبد ماهی، ماهی قزل آلا و قارچ شیتاکه خشک شده است.
از آنجایی که نور خورشید منبع بهتر و در دسترستری از ویتامین D است، بسیاری از کارشناسان توصیه میکنند که هر روز 10 دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرید (بدون استفاده از کرم ضد آفتاب). پزشکان اغلب مکملهای ویتامین D را توصیه میکنند. با این حال، قبل از مصرف هر گونه ویتامین یا مکمل، باید با پزشک خود صحبت کنید.
۶- فعالیت جنسی بالا
دو مطالعهی علمی نشان میدهند که مردانی که انزال بیشتری دارند (با یا بدون شریک جنسی) تا دو سوم کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند. مطالعاتی در حال انجام است، اما برخی از کارشناسان این نظریه را مطرح میکنند که انزال، بدن را از سموم و سایر موادی که میتوانند باعث التهاب شوند، پاک میکند.
۷- مصرف دارو
مردان مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) اغلب با داروهای کاهش دهنده دی هیدروتستوسترون (DHT) به نام فیناستراید یا دوتاستراید درمان میشوند.
این داروها به طور گسترده برای تعیین اینکه آیا میتوانند از سرطان پروستات پیشگیری کنند یا نه، مورد مطالعه قرار گرفتهاند و نتایج نشان میدهند که میتوانند خطر ابتلا به سرطان را تا حدود ۲۵ درصد کاهش دهند.
با این حال بیمارانی که در حین مصرف دارو دچار سرطان میشوند، احتمال بیشتری دارد که به شکل تهاجمی بیماری مبتلا شوند. بنابراین حتما باید مزایا و معایب این داروها را از پزشک متخصص سوال کنید.
مواد غذایی مفید برای درمان پروستات
همانطور که میدانید، درمان پروستات با روشهایی مثل شیمی درمانی و… میتواند بسیار آزاردهنده باشد. اما خبر خوب این که رژیمهای غذایی غنی از ویتامینها و مواد معدنی خاص میتواند پروستات شما را سالم نگه دارد و خطر ابتلا به BPH (هیپرپلازی خوش خیم پروستات) و سرطان بدخیم پروستات را کاهش دهد.
اضافه وزن یکی دیگر از عوامل خطر برای ابتلا به این بیماری است. بنابراین انتخاب مواد غذایی مغذی، راهی عالی برای کاهش وزن و خطر ابتلا به سرطان پروستات است. تصور میشود رژیم غذایی سرشار از میوهها، سبزیجات و چربیهای سالم از پروستات محافظت میکند. غذاهای خاصی که برای پروستات مفید هستند، عبارتند از:
ماهی قزل آلا و سالمون
ماهی سالمون سرشار از چربیهای سالم همچون اسیدهای چرب امگا ۳ است که به پیشگیری و کاهش التهاب در بدن کمک میکند. سایر ماهیهای آب سرد مانند ساردین و قزل آلا نیز سرشار از این نوع چربیها هستند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی مملو از لیکوپن است، یک آنتی اکسیدان که ممکن است برای سلولهای غده پروستات مفید باشد. گوجه فرنگی پخته شده، مانند سس گوجه فرنگی یا سوپ، به ترشح لیکوپن کمک میکند و آن را به راحتی در دسترس بدن قرار میدهد.
انواع توت
توت فرنگی، زغال اخته، تمشک و شاتوت منابع عالی از آنتی اکسیدانها هستند که به حذف رادیکالهای آزاد از بدن کمک میکنند. رادیکالهای آزاد محصولات جانبی واکنشهایی هستند که در بدن رخ میدهند و میتوانند در طول زمان باعث آسیب و بیماری شوند.
بروکلی
کلم بروکلی و سایر سبزیجات چلیپایی، از جمله بوک چوی، گل کلم، کلم بروکسل و برگ کلم حاوی مادهای شیمیایی به نام سولفورافان هستند. تصور میشود که این ماده، سلولهای سرطانی را هدف قرار داده و به سلامت پروستات کمک میکند.
آجیلها و مغزها
آجیل سرشار از روی است که یک ماده معدنی کمیاب است. روی در غلظتهای بالایی در پروستات یافت میشود و تصور میشود که به تعادل تستوسترون و DHT کمک کند. علاوه بر آجیل، صدفها و حبوبات نیز سرشار از روی هستند.
مرکبات
پرتقال، لیمو، لیموترش و گریپ فروت، همگی سرشار از ویتامین C هستند که ممکن است به محافظت از غده پروستات کمک کنند.
پیاز و سیر
یک مطالعه نشان داد که مردان مبتلا به BPH نسبت به مردان بدون BPH کمتر سیر و پیاز مصرف میکنند. تحقیقات بیشتری برای تایید این نتایج مورد نیاز است، اما پیاز و سیر از جمله افزودنیهای سالم برای اکثر رژیمها هستند.
همچنین برخی از مطالعاتی که بر روی درمانهای گیاهی انجام شدهاند، نشان دادند که عصارهای از میوهی نوعی درخت خرما به نام نخل ارهای، تاثیر مثبتی بر اندازهی پروستات و جریان ادرار دارد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
درمان های مختلفی برای کاهش عوارض سرطان پروستات وجود دارند. روش های مختلفی که برخی از آنها نیاز به جراحی دارند و در برخی دیگر فقط به کنترل سرطان و کاهش علائم آن اکتفا می گردد. رژیم غذایی مناسب نیز نقش بسزایی در درمان پروستات ایفا می کند. تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی برای افرادی که در معرض این بیماری هستند می تواند به کاهش علائم این نوع سرطان و یا بهبود آن کمک کند.
این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر به این نوع سرطان مبتلا شدید قبل از هر گونه اقدام به پزشک مراجعه کنید و از او مشورت بخواهید.
به طور کلی روش های درمان سرطان پروستات عبارتند از: مراقبت های فعال، جراحی، پروستاتکتومی رادیکال، پرتو درمانی، هورمون درمانی، شیمی درمانی و درمان های هدفمند.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.