- سبک زندگی
- 1403/07/13
- دسته بندی: طب سنتی و اسلامی
- تاریخ انتشار: 1403/06/21
- زمان مطالعه: 8 دقیقه
درمان رفلاکس معده در طب سنتی را تجربه کردهاید؟ شاید برایتان پیش آمده باشد که احساس کنید، محتویات معدهتان به مری برگشت داده میشود. به این حالت رفلاکس معده یا بازگشت اسید میگویند، اگر همیشه با این حالت مواجه هستید؛ بهتر است زودتر برای درمان اقدام کنید.
درمان رفلاکس معده در طب سنتی را تجربه کردهاید؟ شاید برایتان پیش آمده باشد که احساس کنید، محتویات معدهتان به مری برگشت داده میشود. به این حالت رفلاکس معده یا بازگشت اسید میگویند، اگر همیشه با این حالت مواجه هستید؛ بهتر است زودتر برای درمان اقدام کنید.
رفلاکس معده طب سنتی با شناخت علل این بیماری، راهکار و درمانی برای شما ارائه میدهد.
اگر شما نیز از این بیماری رنج میبرید و به دنبال تشخیص و درمان رفلاکس معده هستید، پیشنهاد میکنم با ما همراه باشید. در این مقاله با رفلاکس معده، نشانهها و راه تشخیص اسید مری و معده، همچنین درمان آن در طب سنتی آشنا خواهید شد.
رفلاکس معده چیست؟
منظور از بیماری رفلاکس معده که به آن GERD میگویند، برگشت اسید معده به مری است. زمانی به این برگشت اسید، بیماری گفته میشود که حداقل یک یا دو بار در هفته رخ بدهد. دکتر طب سنتي به شما در درمان و بهبود علام رفلاکس معده کمک میکند.
به عبارت دیگر، یک دریچه که به شکل حلقه ماهیچهای است، در ورودی معده وجود دارد. وظیفه این حلقه این است که بعد از غذا بسته شود. وقتی دریچه معده باز میماند، اسید تولید شده توسط معده به سمت مری حرکت میکند. اسید مری و معده باعث سوزش قفسه سینه و به اصطلاح باعث رفلاکس معده میشود.
حجامت نیز به عنوان یکی از پرطرفدارترین روشهای طب مکمل در نظر گرفته میشود. در کلینیک طب سنتی دکتر سریتا این روش به همراه دیگر روشهای پزشکی موثر عمل میکند و شا کاربران گرامی می توانید با استفاده از این روش طبق نظر پزشک سلامتی خود را بهبود دهید.
علائم و نشانهها و درمان رفلاکس معده
علائم شایع این بیماری ترش کردن سردل و سوزش آن بعد از مصرف غذا میباشد. برخی دیگر از نشانههای بیماری رفلاکس معده به شرح زیر میباشد:
تلخ شدن دهان
خلط پشت حلق
ناراحتی در قفسه سینه و پشت قلب
احساس درد در ناحیه شکم
گلو درد و سرفه خشک و گرفتگی صدا
افزایش بزاق و پر آب شدن دهان
آروغ زدن
حالت تهوع و استفراغ خونی
التهاب ریه
التهاب گوش میانی
اگر با علائمی که در بالا گفته شد، مواجه شدید حتما اقدام به درمان رفلاکس کنید.
فصد خون طب سنتی از دیگر روش هاس طب مکمل است که با تشخیص به موقع بیماری توسط پزشک متخصص طب سنتی، بیماری شما را درمان میکند.
راههای تشخیص بیماری رفلاکس معده یا GERD
شما میتوانید با علائمی که در بالا گفته شد، رفلاکس معده را تشخیص دهید. در حالت کلی و برای مطمئن شدن، پزشک معالج از شما میخواهد؛ چند آزمایش مرتبط انجام دهید. در ادامه به چند آزمایش رایج در این زمینه می پردازیم.
زالو درمانی نیز میتواند در بهبود بسیاری از بیماری ها موثر عمل کند. به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که علاقمند به دریافت این روش درمانی هستید، ابتدا توسط متخصص طب سنتی ویزیت شوید.
برای تشخیص رفلاکس معده اشاره شده است.
آندوسکوپی
برای نمونهبرداری و بررسی مری از این روش استفاده میشود.
فشارسنجی مری
برای اندازهگیری قدرت عضلههای مری، یک لوله منعطف به درون مری فرستاده میشود.
نظارت بر PH مری
برای بررسی PH مری، یه قطعه PHسنج داخل مری قرار میدهند.
عکسبرداری از دستگاه گوارش با بلع محلول حاوی باریوم( ازوفاگرام)
چون در حالت عادی تصویربرداری ممکن نیست، با نوشیدن محلول حاوی باریوم، از دستگاه گوارش تصویربرداری میکنند. در رفلاکس معده طب سنتی از پزشکان متخصص برای تشخیص بیماری استفاده میکنند. این پزشکان برای درمان رفلاکس معده، پیشنهاداتی به شما ارائه میکنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به این درمانها بپردازیم.
چرا رفلاکس معده میگیریم؟
عواملی وجود دارد که باعث بروز رفلاکس معده میشوند که در زیر به آنها اشاره شده است.
• استفاده زیاد نمک در غذا
• پرخوری و چاقی
• عدم تحرک و فعالیت بدنی کم
• استفاده الکل و کافئین
• مصرف مواد مخدر و دخانیات
• استفاده از داروهای ضد افسردگی، آرامبخشها، آنتی هیستامین و مسکنها
• مصرف غذاهای نفاخ؛ ازجمله سبزیجات خام و حبوبات
• مصرف غذاهای چرب
بنابراین باید در خوردن غذاهای سرخکردنی و غذاهای با رطوبت زیاد، ادویهجات، حبوبات و… احتیاط کرد تا دچار رفلاکس معده نشویم. اما نباید نگران شد؛ چراکه درمان رفلاکس با طب سنتی امکانپذیر است.
دلایل و درمان رفلاکس معده
در اینجا به چند علت که باعث سوزش معده، درد شکم، قفسه سینه میشود، اشاره میکنیم.
• انباشته شدن گاز در معده
انباشتگی گاز که در حالت عامیانه به آن نفخ میگویند. بر خلاف تصور اکثر مردم، فقط سردی باعث نفخ نمیشود؛ بلکه تره و پیاز و سیر هم با داشتن طبع خشک و گرم، باعث نفخ میشوند.
• طولانی شدن مدت زمان تخلیه از معده به روده
• سست شدن دریچه حلقوی معده
درمانهای رفلاکس معده در طب سنتی
رایجترین درمانی که در طب نوین برای رفلاکس معده وجود دارد، استفاده کردن از مهارکنندههای پمپ پروتون است. نکتهای که وجود دارد این است که با وجود این درمان، همچنان اغلب مردم از رفلاکس رنج میبرند. مردم به دنبال درمان دیگری هستند، که بتواند سطح کیفیت زندگیشان را افزایش دهد. بنابراین، درمان طب سنتی، همواره مورد توجه بوده است. در زیر به گیاهانی که در درمان رفلاکس معده طب سنتی موثر است، اشاره شده است.
درمان رفلاکس معده
• گیاه زنجبیل
از ریشه این گیاه برای درمان سوزش سردل استفاده میشود.
• گیاه بابونه
از دم کرده گیاه بابونه، برای آرامبخشی دستگاه گوارش استفاده میکنند.
• گیاه شیرین بیان
این گیاه در درمان رفلاکس و تسکین علائم آن تأثیر زیادی دارد.
• گیاه بادرنجبویه
این گیاه باید در کوتاه مدت و به شکل درست و صحیح استفاده شود.
تاثیر سبک زندگی بر رفلاکس معده
ترشح اسید مری و معده خیلی رنجآور و اذیت کننده است. خوشبختانه رفلاکس معده طب سنتی درمانهایی برای این بیماری دارد. از نظر طب سنتی و با توجه به بررسیهای لازم، تغییر سبک زندگی در درمان رفلاکس مؤثر میباشد. برخی از این تغییرات در زیر آورده شده است.
• کم کردن وزن
از آنجایی که اضافه وزن باعث فشار بیشتر به معده میشود، ممکن است باعث رفلاکس معده شود.
• ترک کردن سیگار
نیکوتین موجود در سیگار، ممکن است اسفنکتر تحتانی مری را تضعیف کرده و باعث رفلاکس اسید شود.
• نپوشیدن لباسهای کمر تنگ
اگر قسمت دور کمر لباس تنگ باشد، به علت فشار آوردن به شکم باعث رفلاکس میشود.
• نخوابیدن بلافاصله از خوردن غذا
خوابیدن و دراز کشیدن بعد از خوردن غذا، باعث میشود محتویات معده بهجای پایین رفتن، به سمت بالا حرکت کند.
• خوابیدن به پهلوی چپ
خوابیدن روی پهلوی چپ، شما را از سوزش سردل در شب نجات میدهد.
• کاهش استرس
میتوانید از مدیتیشن برای این کار کمک بگیرید.
اگر رفلاکس معده درمان نشود، چه خطراتی شما را تهدید میکند؟
اگر درمان رفلاکس انجام نشود، قطعا میتواند خطراتی به همراه داشته باشد. رفلاکس معده طب سنتی با داشتن متخصصان تحصیلکرده و باتجربه، در این راه به شما کمک میکند. بهتر است از خطرات عدم درمان رفلاکس آگاه باشید، تا سریعتر به درمان این بیماری آزاردهنده اقدام کنید.
در ذیل به چند مورد از این عارضه عدم درمان رفلاکس اشاره شده است.
• تغییر بافت قسمت انتهایی مری که به آن مری بافت گفته میشود.
• لارنژیت یا التهاب حنجره
• تنگی مری
• پنومونی آسپیراسیون یا برونشیت و التهاب ریه
• زخم
در نظر داشته باشید اگر زودتر برای درمان اقدام نکنید، ممکن است کارتان به جراحی بکشد.
رفلاکس معده
آیا بین بارداری و رفلاکس معده رابطه مستقیمی وجود دارد؟
سؤالی که اغلب مردم دارند، این است که آیا بارداری میتواند باعث تشدید رفلاکس و درد قفسه سینه بشود یا خیر.
در زمان بارداری چون جنین در حال رشد است، به معده فشار آورده و باعث ورود اسید معده به مری میشود. به عبارت دیگر تغییرات هورمونی باعث شل شدن بیشتر عضلات مری میشود. اگر شما قبل از بارداری دچار رفلاکس معده باشید، علائم شما هنگام بارداری بیشتر و بدتر میشود.
آیا بین سوزش سردل و رفلاکس معده تفاوتی وجود دارد؟
یکی از رایجترین علائم رفلاکس معده، سوزش سردل است. گاهی اوقات افراد سوزش سردل را تجربه میکنند. اگر این مساله دوبار یا بیشتر از آن در طول هفته اتفاق بیفتد، ممکن است به بیماری رفلاکس معده مبتلا شده باشید. جالب است بدانید طب سنتی، راهکارهای جالبی برای درمان این بیماری دارد. قبل از اینکه دچار عوارض جدی شوید، حتما از طب سنتی برای درمان رفلاکس استفاده کنید.
تاثیر سبک زندگی بر رفلاکس معده
رفلاکس معده یا همان اسید معده ازجمله بیماریهایی است که با رایج شدن سبک زندگی جدید، شیوع بسیاری یافته است. اگر بهموقع تشخیص و اقدام به درمان رفلاکس معده نکنید، خطرات جدی، شما را تهدید خواهد کرد.
درمان رفلاکس معده با طب سنتی امکان پذیر است. مطب طب سنتی دکتر سریتا با داشتن پزشکان متخصص، روشهای مفیدی برای درمان این بیماری دارد.
اگر شما نیز علائم اولیه را داشتید، بهتر است سریعتر به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه کنید. مراجعه بهموقع باعث تشخیص علت رفلاکس و درد شکم و همچنین درمان آن میشود.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.