- سبک زندگی
- 1403/07/13
- دسته بندی: پیشگیری و درمان
- تاریخ انتشار: 1403/07/11
- زمان مطالعه: 5 دقیقه
تب بعد از زایمان در بسیاری از خانمها به دلایل مختلف رخ میدهد. معمولا اگر تب خفیف باشد، جای نگرانی نیست و خود به خود برطرف میشود. گاهی اوقات تب نشانه عفونت یا مشکلات جدیتری است که نیاز به بررسی و درمان دارد.
علت تب بعد از زایمان چیست
تب بعد از زایمان در بسیاری از خانمها به دلایل مختلف رخ میدهد. معمولا اگر تب خفیف باشد، جای نگرانی نیست و خود به خود برطرف میشود. گاهی اوقات تب نشانه عفونت یا مشکلات جدیتری است که نیاز به بررسی و درمان دارد. در ادامه در خصوص دلایل احتمالی این عارضه و راهکارهای درمانی برای شما توضیح دادهایم. از شایعترین دلایلی که منجر به این عارضه پس از زایمان میشود، میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
عفونت بعد از سزارین
معمولا افرادی که سزارین میکنند، بیشتر مستعد تب بعد از زایمان هستند. امکان عفونی شدن محل برش در صورت عدم مراقبت صحیح وجود دارد. پزشک در خصوص مراقبتهای صحیح از محل برش برای شما توضیح خواهد داد. علائم عفونت به شرح زیر است:
اندومتریت
اندومتریت نوعی عفونت پوشش داخل رحمی است، این مورد نیز میتواند در ایجاد تب بعد از زایمان نقش داشته باشد. اگر اندومتریت رخ داده باشد، ممکن است ۲ تا ۳ روز پس از زایمان تب داشته باشید. این عفونت ممکن است دلایل مختلف زیادی داشته باشد:
ممکن است همراه با تب بعد از زایمان دچار علائم دیگری از اندومتریت باشید:
در صورتی که تکههای از جفت یا بافتهای دیگری در رحم بماند، امکان ایجاد عفونت رحم وجود دارد.
ماستیت
ماستیت نوعی عفونت در بافت پستان است. شما اگر شیردهی نیز نداشته باشید، امکان ایجاد این بیماری وجود دارد. مجاری که در سینه وجود دارد شیر را از غده سینه به نوک سینه میرساند. در صورتی که یکی از این مجاری مسدود شود، باعث انباشته شدن شیر در سینه و در نهایت التهاب خواهد شد. چنین شرایطی باعث تورم در سینه میشود. از علائم شایع ماستیت میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
زمانی که برای اولینبار شیر تولید میشود ممکن است تب خفیفی را تجربه کنید. در واقع به این دلیل رخ میدهد که سینهها با شروع ورود شیر، بیش از حد متورم و ملتهب میشود. تورم و تب معمولا طی ۲۴ ساعت برطرف خواهد شد. زمانی که نوک سینهها ترک بخورد و تحریک شود، باکتریها میتوانند وارد بافت سینه شوند و در نهایت عفونت و تب رخ دهد.
عفونت مجاری ادراری
عفونت دستگاه ادراری (UTI) عارضهای شایع بوده و یکی از دلایل شایع تب بعد از زایمان است. باکتریهایی که روی پوست وجود دارد میتواند در حین زایمان وارد دستگاه ادراری شود و در نهایت عفونت ادراری همراه با تب رخ دهد. اگر یک کاتتر در مثانه در حین زایمان و پس از آن در مثانه قرار داده باشید، به خصوص اگر کاتتر برای مدتی داخل مثانه بماند احتمال ابتلا به عفونت ادراری بیشتر خواهد شد. احساس سوزش و درد هنگام ادرار بعد از زایمان طبیعی است. اگر دچار عفونت ادراری هستید، ممکن است علائم دیگری مانند تب و چنین مواردی داشته باشید:
دلایل دیگر
پس از زایمان باید به مراقبتهای توصیه شده عمل کنید. بهطور مثال ممکن است بعد از اپیزیوتومی نیاز به بخیه داشته باشید، برای جلوگیری از عفونت نیاز به مراقبتهای پس از زایمان است. ممکن است در طول بهبودی بدن، تب خفیفی پس از زایمان به دنبال تورم و التهاب تجربه کنید. اگر عفونتی در بدن وجود داشته باشد، ممکن است تب و علائم دیگری را نیز تجربه کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر پس از زایمان دچار تب شدهاید، حتما به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات ممکن است نشانه مشکلی جدی باشد که نیاز به بررسی است. اگر این علائم را دارید به پزشک مراجعه کنید:
درمان تب بعد از زایمان
اگر دچار عفونتی مانند عفونت ادراری، ورم سینه یا اندومتریت هستید، برای جلوگیری از هرگونه عوارض نیاز به مراجعه به پزشک دارید. در صورتی که به موقع درمان نشود، عفونت گسترش پیدا میکند و منجر به مشکلات جدی در بدن خواهد شد. اگر عفونتهای جدی در بدن رخ داده باشد، پزشک آنتی بیوتیکهای داخل وریدی تجویز میکند و گاهی نیاز است که مدتی در بیمارستان بستری بمانید.
جلوگیری از عوارض بعد از زایمان
در اغلب مواقع تب بعد از زایمان اگر خفیف باشد، خودبهخود بهبود مییابد. برای جلوگیری از تب، از ایجاد عفونت جلوگیری کنید. با این حال همیشه اینطور نیست که بتوان از عفونت جلوگیری کرد. اگر زایمان سزارین میکنید، باید تمام داروهای تجویز شده را مصرف کنید و محل برش را کاملا تمیز نگه دارید.
روشهای دیگری که برای جلوگیری از عفونت و تب بعد از زایمان وجود دارد به شرح زیر است:
تب بعد از زایمان,عفونت بعد از سزارین
اگر دچار عفونتی مانند عفونت ادراری، ورم سینه یا اندومتریت هستید، برای جلوگیری از هرگونه عوارض نیاز به مراجعه به پزشک دارید.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.