سرطان غدد لنفاوی

  • خانه
  • فهرست مطالب
  • سرطان غدد لنفاوی
3 مجله سلامت  3 طب سنتی
سرطان غدد لنفاوی

رگ های لنفاوی مایع لنفاوی را از طریق گره ها در سراسر بدن هدایت می کنند. گره های لنفاوی ساختارهای کوچکی هستند که به عنوان فیلتر مواد مضر عمل می کنند. آنها حاوی سلولهای ایمنی هستند که با حمله و از بین بردن میکروب هایی که از طریق مایع لنفاوی وارد بدن می شوند ، می توانند در مبارزه با عفونت کمک کنند.

اختصاصی
  • دسته بندی: آشنایی با بیماری
  • تاریخ انتشار: 1403/08/12
  • زمان مطالعه: 18 دقیقه

غدد لنفاوی و علائم سرطان غدد لنفاوی

صدها غدد لنفاوی در بدن وجود دارد. هر گره لنفاوی مایع و موادی را که توسط عروق منتهی به آن جمع می شوند فیلتر می کند. به عنوان مثال ، مایع لنفاوی از انگشتان ، به سمت سینه عمل می کند و به مایع از بازو می پیوندد. این مایع ممکن است از طریق غدد لنفاوی در آرنج یا لنفوم های تحت بازو فیلتر شود. مایعات از سر ، پوست سر و صورت از طریق غدد لنفاوی در گردن جریان می یابد. بعضی از گره های لنفاوی در اعماق بدن مانند بین ریه ها یا اطراف روده وجود دارد تا مایعات در آن مناطق فیلتر شود.

مایع لنفاوی به آرامی از سراسر بدن جریان می یابد و راه خود را به سمت سینه باز می کند. در پایان سفر ، مایع فیلتر شده ، نمک ها و پروتئین ها دوباره به جریان خون ریخته می شوند. تورم غدد لنفاوی هنگامی که مشکلی مانند عفونت ، آسیب یا سرطان وجود داشته باشد ، گره یا گروه غدد لنفاوی در آن منطقه ممکن است متورم یا بزرگ شوند زیرا برای فیلتر کردن سلولهای “بد” کار می کنند. این ممکن است لنفادنوپاتی نامیده شود .

گره های لنفاوی متورم به شما می گوید که چیزی درست نیست ، اما سایر علائم به شما کمک می کنند تا مشکل را تشخیص دهند. به عنوان مثال ، درد گوش ، تب و غدد لنفاوی بزرگ در نزدیکی گوش شما سرنخ هایی است که ممکن است شما به عفونت گوش یا سرماخوردگی مبتلا باشید. برخی از مناطقی که غده های لنفاوی معمولاً متورم هستند در گردن، کشاله ران و زیر بغل قرار دارند. در بیشتر موارد ، فقط یک ناحیه گره ها به طور همزمان متورم می شوند.

هنگامی که بیش از یک ناحیه از غدد لنفاوی متورم است ، به آن لنفادنوپاتی عمومی گفته می شود. برخی از عفونت ها (مانند گلوگاه استرپس و آبله مرغان) ، داروهای خاص ، بیماری های سیستم ایمنی بدن و سرطان هایی مانند لنفوم و لوسمی می توانند باعث این نوع تورم شوند.

تورم غدد لنفاوی غالباً ناشی از چیزی غیر از سرطان است. سرطان در غدد لنفاوی سرطان می تواند در غدد لنفاوی از ۲ طریق ظاهر شود:

یا از آنجا شروع می شود یا می تواند از جایی دیگر گسترش یابد. سرطانی که در غدد لنفاوی شروع می شود لنفوم نامیده می شود و در ادامه به علائم سرطان غدد لنفاوی میپردازیم.

بیشتر اوقات ، سرطان از جای دیگری شروع می شود و سپس به غدد لنفاوی سرایت می کند. تمرکز این بخش است.

چگونه سرطان به غدد لنفاوی سرایت می کند؟

سرطان می تواند از همان جایی که شروع شده است (محل اولیه) به سایر نقاط بدن گسترش یابد. وقتی سلولهای سرطانی از تومور جدا شوند ، می توانند از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی به مناطق دیگر بدن بروند. سلول های سرطانی می توانند از طریق جریان خون حرکت کنند تا به اندام های دوردست برسند. اگر آنها از طریق سیستم لنفاوی عبور کنند ، سلولهای سرطانی ممکن است در غدد لنفاوی ختم شوند. در هر صورت ، بیشتر سلولهای سرطانی فراری می میرند یا کشته می شوند قبل از شروع رشد در جای دیگر.

اما یک یا دو ممکن است در یک منطقه جدید مستقر شوند ، شروع به رشد کنند و تومورهای جدیدی ایجاد کنند. این گسترش سرطان به قسمت جدیدی از بدن متاستاز گفته می شود. برای اینکه سلول های سرطانی در قسمت های جدید بدن پخش شوند ، باید چندین تغییر را پشت سر بگذارند. آنها ابتدا باید بتوانند از تومور اصلی جدا شوند و سپس به دیواره بیرونی یک رگ لنفاوی یا رگ خونی متصل شوند. سپس آنها باید از طریق دیواره رگ حرکت کنند تا با خون یا لنف به اندام جدید یا غدد لنفاوی سرازیر شوند.

هنگامی که سرطان در غدد لنفاوی رشد می کند ، معمولاً بر غدد لنفاوی نزدیک خود تومور تأثیر می گذارد. این گره هایی است که بیشتر کارها را برای فیلتر کردن یا از بین بردن سلول های سرطانی انجام می دهد.

 

چگونه سرطان در غدد لنفاوی یافت می شود؟

گره های لنفاوی معمولی بسیار ریز است و یافتن آنها دشوار است ، اما وقتی عفونت ، التهاب یا سرطان وجود داشته باشد ، گره ها بزرگتر می شوند. کسانی که در نزدیکی سطح بدن قرار دارند اغلب به اندازه کافی احساس می کنند که با انگشتان دست خود را احساس می کنند ، و بعضی از آنها حتی دیده می شوند. اما اگر فقط در سلول غده لنفاوی چند سلول سرطانی وجود داشته باشد ، ممکن است طبیعی به نظر برسد. در این حالت ، پزشک باید با از بین بردن تمام یا بخشی از غدد لنفاوی ، سرطان را معاینه کند. هنگامی که یک جراح برای از بین بردن سرطان اولیه عمل می کند ، ممکن است یک یا چند غده لنفاوی مجاور (منطقه ای) در این نزدیکی حذف شود.

از بین بردن یک غدد لنفاوی بیوپسی نامیده می شود. هنگامی که بسیاری از غدد لنفاوی برداشته شوند ، به آن نمونه گیری گره های لنفاوی یا برش گره لنفاوی گفته می شود. هنگامی که سرطان به غدد لنفاوی سرایت کرده باشد ، خطر بیشتری وجود دارد که ممکن است سرطان پس از عمل برگردد. این اطلاعات به پزشک کمک می کند تا تصمیم بگیرد که آیا درمان بیشتری مانند شیمی درمانی یا پرتو درمانی بعد از عمل نیاز است.

پزشکان همچنین ممکن است با استفاده از سوزن، نمونه هایی از یک یا چند گره را بگیرند. معمولاً این کار روی غدد لنفاوی که بزرگ شده اند انجام می شود. به این بیوپسی سوزنی گفته می شود. بافتی که خارج می شود توسط پاتولوژیست (پزشک تشخیص بیماری با استفاده از نمونه های بافت) در زیر میکروسکوپ بررسی می شود تا سلول های سرطانی در آن وجود داشته باشد یا خیر.

در زیر میکروسکوپ ، هر سلول سرطانی در گره ها مانند سلول های سرطانی از تومور اولیه است. به عنوان مثال ، هنگامی که سرطان پستان به غدد لنفاوی سرایت می کند ، سلول های گره مانند سلول های سرطانی پستان هستند. آسیب شناس گزارشی را تهیه می کند ، که جزئیات آن را یافته است. اگر گره ای در آن سرطان داشته باشد ، در این گزارش توصیف می شود که به نظر می رسد و چقدر دیده شده است.

پزشکان ممکن است از اسکن ها یا سایر آزمایش های تصویربرداری استفاده کنید تا به دنبال گره هایی بزرگ در اعماق بدن باشید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد ، به آزمایشات تصویربرداری (رادیولوژی) مراجعه کنید.

غالباً ، غدد لنفاوی بزرگ شده در نزدیکی سرطان تصور می شود که حاوی سرطان هستند.

منظور از سرطان در غده لنفاوی چیست؟

بستگی دارد بعضی اوقات سلول های سرطانی در گره تعداد کمی دارند که آسیب شناس باید از آزمایش های ویژه ای برای یافتن آنها استفاده کند. در مورد سلولهای سرطانی بسیار کمی در غدد لنفاوی ، ممکن است به هیچ وجه برنامه درمانی تغییر نکند. اگر سرطان زیادی در گره وجود داشته باشد ، توده بزرگ به راحتی دیده می شود. اگر سرطان در خارج از غده لنفاوی از طریق لایه ای از بافت همبند در خارج (که کپسول نامیده می شود) در حال رشد است ، به آن پسوند خارج چربی می گویند.

سرطان بیشتر در گره ها ممکن است به معنی رشد سریع سرطان و یا احتمال زیاد در سایر نقاط بدن باشد. اما اگر غدد لنفاوی در نزدیکی تنها محل دیگر سرطان در خارج از محل اصلی (اولیه) باشد ، عمل جراحی برای برداشتن تومور اصلی و غدد لنفاوی مجاور ممکن است بتواند از شر آن خلاص شود. سرطان که به گره های دورتر از سرطان اولیه گسترش یافته است ، به احتمال زیاد به درمان اضافی با شیمی درمانی یا پرتودرمانی احتیاج دارد. سرطان گره ها بر مرحله سرطان تأثیر می گذارد درمان سرطان براساس نوع سرطانی که فرد دارد و مرحله سرطان است. اما علائم سرطان غدد لنفاوی را باید شناخت.

چرا به سرطان غدد لنفاوی دچار می‌شویم؟

همان طور که گفته شد، علائم سرطان غدد لنفاوی گردن، زیر بغل و زیر فک در سلول‌هایی خود را نمایان می‌سازد که وظیفه مبارزه با عفونت‌های موجود در بدن را بر عهده دارند. این سلول‌ها عموما سلول‌های مغز استخوان و لنفاوی هستند. در حالتی که فرد دچار این بیماری شود، رشد لنفوسیت‌ها که یک نوع از گلبول‌های سفید در خون هستند حالت عادی خود را طی نمی‌کنند و از کنترل خارج می‌شوند.

دلایل مختلفی برای به وجود آمدن این نوع از سرطان در گردن، زیر بغل و همچنین زیر فک وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

۱- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن

در دو حالت امکان دارد سیستم ایمنی فرد دچار ضعف و ناتوانی شود. مورد اول به دنیا آمدن فرد با سیستم ایمنی ضعیف است که این مورد خود می‌تواند شرایط را برای درگیر شدن فرد با بیماری لنفوم غیر هوچکین فراهم آورد. دومین مورد تضعیف سیستم ایمنی بدن فرد در طول زندگی است. بیماری‌های مختلفی مانند ایدز و انواع هپاتیت می‌تواند باعث تضعیف شدن سیستم ایمنی شوند. این تضعیف شدن یکی از دلایل اصلی ایجاد غدد سرطانی لنفاوی زیر فک، زیر بغل و گردن است.

۲- وجود عفونت در بدن فرد

یکی دیگر از دلایل اصلی ابتلا به سرطان غدد لنفاوی زیر بغل و نوع‌های دیگر آن، این است که در بدن فرد عفونت‌هایی وجود داشته باشد. این عفونت‌ها در صورتی که درمان نشوند در دراز مدت می‌توانند باعث شود که لنفوسیت‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهند و به این صورت فرد دچار سرطان غدد لنفاوی گردن و غیره شود.

عفونت‌هایی مانند ویروس اپشتین بار، هلیکوباکتر و … می‌تواند شرایط را برای آسیب رساندن به لنفوسیت‌های را فراهم آورند.

۳- وزن زیاد یا چاقی

چاقی افراد می‌تواند یکی از دلایل اصلی ابتلا به انواع سرطان باشد. خارج شدن از چارچوب زندگی عادی می‌تواند باعث شود که فرد مستعد ابتلا به انواع سرطان باشد. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که افراد چاق بیش از دیگران به این بیماری مبتلا شده‌اند.

۴- قرار گرفتن در معرض حشره کش لیندان

حشره کشی وجود دارد با نام حشره کش لیندان، این حشره کش جزو حشره کش‌های سرطان‌زا تشخیص داده شده است. در حال حاضر استفاده از این محصول در کشور انگلیس محدود شده است. قرار گرفتن در معرض این حشره کش می‌تواند باعث شود که فرد دچار سرطان‌های غدد لنفاوی شود.

۵- رنگ‌های شیمیایی مو

تحقیقات نشان داده است که افرادی که بیش از دیگران از رنگ‌های شیمیایی مو استفاده می‌کنند، علائم سرطان غدد لنفاوی را بیشتر از دیگران نشان می‌دهند.

۶- سبک زندگی و عادت‌های غذایی

برخی از سبک‌های زندگی و عادت‌های غذایی می‌تواند شرایط را برای ابتلا به این بیماری فراهم آورد. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط انجمن سرطان کانادا مشخص شده است که افرادی که بیش از دیگران گوشت و چربی‌های اشباع شده در برنامه غذایی خود مصرف می‌کنند، بیش از دیگر افراد در خطر ابتلا به این بیماری هستند.

مصرف سبزیجات و کم کردن گوشت مصرفی در طول ماه می‌تواند تا میزان زیادی خطر ابتلا به این بیماری را در شما کاهش دهد.

۷- ژنتیک و سابقه خانوادگی

مورد دیگری که می‌تواند باعث به وجود آمدن سرطان‌های نام برده شده در این مقاله شود، ژنتیک و سابقه خانوادگی فرد است. البته توجه داشته باشید که این مورد قطعیت زیادی ندارد و تنها به عنوان یک فرضیه مطرح شده است.

چه زمانی باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم؟

در حالت کلی در صورتی که هر یک از نشانه‌های نام برده شده در این مقاله را داشتید پیشنهاد می‌شود برای پیگیری روند درمانی خود به پزشک متخصص مراجعه نمایید. هر نوع از این سرطان باید توسط متخصص آن بخش به درستی بررسی شود، به عنوان مثال اگر درگیر بیماری سرطان غدد لنفاوی گردن باشید باید به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه نمایید و در صورتی که غده متورم شده در زیر بغل شما است باید به جراح سینه مراجعه کنید.

 

عوامل خطرعواملی که می توانند خطر لنفوم را افزایش دهند عبارتند از:

  •  سن شما: برخی از انواع لنفوم در بزرگسالان جوان بیشتر دیده می شود ، در حالی که برخی دیگر بیشتر در افراد بالای ۵۵ سال تشخیص داده می شوند

  • مرد بودن: مردها کمی بیشتر از زنان در معرض لنفوم قرار دارند

  • اختلال در سیستم ایمنی بدن: لنفوم در افراد مبتلا به بیماری های سیستم ایمنی یا در افرادی که داروهایی مصرف می کنند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند ، بیشتر دیده می شود

  • ایجاد عفونتهای خاص: برخی از عفونت ها با افزایش خطر ابتلا به لنفوم ، از جمله ویروس اپستین بار و عفونت هلیکوباکتر پیلوری همراه است.

 

سرطان غدد لنفاوی گردن

در گردن هر فرد غدد مختلف با وظایف متفاوتی وجود دارد، اکثر افراد پس از به وجود آمدن یک تورم در گردن احساس می‌کنند که دچار بیماری سرطان غدد لنفاوی گردن شده‌اند. این توده متورم ایجاد شده در گردن می‌تواند دردناک و یا بدون درد باشد. در ادامه به برسی این سوال خواهیم پرداخت که کدام توده متورم در گردن حاکی از سرطان لنفاوی در گردن است.

یکی از شایع‌ترین تورم‌ها در غدد لنفاوی، تورم در ناحیه گردن است. وجود هر گونه عفونت در این ناحیه می‌تواند باعث تورم شود. خوشبختانه بیشتر توده‌های ایجاد شده در این ناحیه از گردن در اکثر مواقع غیر سرطانی بوده و با مراجعه به پزشک به آسانی رفع خواهد شد.

گاهی این تورم در گردن به دلیل متورم شدن غدد لنفاوی است، دلایل مختلفی نظیر واکنش سیستم ایمنی بدن به سرماخوردگی، عفونت غدد لنفاوی و همچنین عفونت در بدن باعث می‌شود تا فرد دچار این بیماری شود. در بیشتر افراد این تورم پس از گذشت چند هفته به صورت خود به خود ناپدید می‌شود ولی اگر بعد از این مدت همچنان تورم وجود داشته باشد نیاز به بررسی و انجام سونوگرافی وجود خواهد داشت.

علائم سرطان غدد لنفاوی گردن

اولین نشانه برای تشخیص وجود سرطان در گردن، تورم غدد لنفاوی است، توجه داشته باشید که هر نوع تورمی نشان از سرطان غدد لنفاوی گردن ندارد. در حالت کلی مواردی مانند تب شبانه، تورم، خستگی و دیگر علائمی که برای غدد سرطان لنفاوی بیان شد، برای این نوع از سرطان نیز وجود دارد.

در صورتی که به یک یا چند مورد از این علامت‌ها دچار هستید پیشنهاد می‌شود برای پیگیری روند درمانی خود حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

روند درمانی این نوع از سرطان هم وابسته به آن که به چه نوع بیماری دچار هستید می‌تواند متفاوت باشد. در حالت کلی دیده شدن تورم، خارش و التهاب در ناحیه کردن می‌تواند علائم غدد لنفاوی گردن باشد.

 

سرطان غدد لنفاوی زیر بغل

یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها را می‌توان سرطان غدد لنفاوی زیر بغل در نظر گرفت. پس از تشخیص این نوع از سرطان، روش‌های درمانی مختلفی برای آن پیشنهاد می‌شود که یکی از روش‌هایی که برای درمان سرطان غدد لفناوی زیر بغل مناسب است، پرتو درمانی است. در ادامه به علائم سرطان غدد لنفاوی زیر بغل اشاره خواهیم کرد.

مکانیزم سیستم لنفاوی زیر بغل یک وظیفه مهم و اساسی دارد و آن هم انتقال مایع شفاف به سمت قلب است. در حالت کلی می‌‌توان کارکرد این سیستم را سم زدایی از بدن و همچنین مبارزه با میکروب‌ها دانست.

نام دیگر سرطان غدد لنفاوی زیر بغل، لنفوم است. ایجاد مشکل در این غدد می‌تواند سیستم ایمنی بدن را با مشکلات مختلفی رو به رو کند و به نوعی می‌توان گفت که پس از درگیر شدن این سیستم با سرطان، رشد بدون توقف این غدد شروع می‌شود. در حالت عادی سیستم ایمنی بدن به هیچ عنوان نمی‌تواند با این بیماری به مقابله بپردازد و نیاز به درمان پس از ابتلا به این بیماری لازم و ضروری است.

انواع سرطان لنفاوی زیر بغل

در حالت کلی سرطان لنفوم به دو دسته کلی سرطان‌‌های هوچکین و غیر هوچکین تقسیم بندی می‌شوند. بخش زیادی از افرادی که به این نوع از سرطان مبتلا می‌شوند به نوع لنفوم غیر هوچکین زیر بغل دچاراند.

مبتلا شدن به هر کدام از این دو نوع سرطان لنفوم روند درمانی متفاوت و همچنین در برخی موارد دارای میزان رشد متفاوت است، به همین دلیل پس از آن که فرد دچار این بیماری می‌شود اولین قدم برای درمان، تشخیص صحیح نوع بیماری است که تنها از عهده پزشک متخصص بر می‌آید.

علائم سرطان غدد لنفاوی زیر بغل

هر نوع از سرطان غدد لنفاوی یک نشانه و علامت واضح و مشخص دارد و آن هم رشد و تورم بیش از اندازه لنفوسیت‌ها است. همچنین وجود علامت‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا یکی دیگر از علائم این نوع از بیماری است. اما در حالت کلی در بیماری غدد لنفاوی زیر بغل، فرد علائمی مانند علائم نام برده شده در ادامه را تجربه خواهد کرد.

  • عرق شدید به ویژه در شب

  • احساس فشار بر سینه و تنگی نفس

  • خستگی بیش از اندازه و دائمی

  • کم کردن وزن

  • سرفه‌های عمیق و مکرر

  • داغی و تب مداوم

  • خارش پوست

  • و …

در صورت وجود هر گونه از نشانه‌های نام برده شده در بالا ، پیشنهاد می‌شود حتما برای تشخیص و پیگیری روند درمان به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

چرا دچار سرطان غدد لنفاوی زیر بغل می‌شویم؟

دلیل آن که چرا به این نوع از سرطان دچار می‌شویم هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است، این موضوع با وجود انجام آزمایش‌های بسیاری زیادی است که در رابطه با این بیماری انجام شده است. اما در حالت کلی می‌توان گفت موارد نام برده شده در ادامه می‌توانند شرایط را برای به وجود آمدن این بیماری فراهم آورند.

  • ژنتیک

  • وجود یک عضو دچار عارضه در بدن

  • انجام پیوند عضو

  • سن بالا

  • وجود سابقه بیماری مشابه در خانواده

  • قرار گرفتن در معرض حشره کش‌های سرطان زا

  • انجام پرتو درمانی در گذشته

  • چاقی

  • و …

موارد نام برده شده می‌تواند شرایط را برای به وجود آوردن این بیماری فراهم آورد. در ادامه این مقاله به صورت کامل در رابطه با دلایل ایجاد این بیماری در افراد مواردی را بیان خواهیم کرد.

 

سرطان غدد لنفاوی زیر فک

در بیشتر مواقع وجود برآمدگی در زیر گردن پس از گذشت چند هفته به صورت خود به خود از بین خواهد رفت و جای هیچ نگرانی نیست و به نوعی می‌توان گفت که هر برآمدگی در زیر گردن نشان از وجود سرطان غدد لنفاوی زیر فک نخواهد داشت.

غدد زیر گلو در حالت کلی می‌تواند در فک بالا و یا در قسمت نرم زیر چانه خود را نشان دهد. وابسته به آن که دلیل به وجود آمدن این توده در گردن چیست، نوع توده می‌تواند سفت و یا نرم، بزرگ و یا کوچک و همچنین دردناک و یا بدون درد باشد.

می‌دانیم که غدد لنفاوی در سراسر بدن وجود دارند و همان طور که گفته شد، کار این غدد حفظ ایمنی بدن است. این غدد در مکان‌هایی دیده و قابل لمس خواهند بود که به سطح پوست نزدیک باشند. زیر فک و گلو یکی از آن ناحیه‌هایی است که به راحتی می‌توان این غدد را لمس کرد. مانند دیگر نوع‌های تورم این غده، عفونت می‌تواند باعث ایجاد تورم در زیر فک شود. این تورم پاسخی معمول توسط سیستم ایمنی بدن است.

علائم سرطان غدد لنفاوی زیر فک

علامت‌ها و نشانه‌های به وجود آمدن این نوع از سرطان مانند دیگر علامت‌های سرطان غدد لنفاوی است. یعنی فرد پس از ابتلا به این نوع بیماری علائمی مانند عفونت گوش، عفونت سینوس، گلودرد و دیگر موارد نام برده شده در ابتدای مقاله را به همراه دارد.

دلایل به وجود آمدن درد در غدد لنفاوی زیر فک

دلایل مختلفی برای به وجود آمدن این سرطان وجود دارد اما در حالت کلی می‌توان گفت مواردی مانند آکنه، دمل، گواتر، شکستگی، آسیب دیدن چربی زیر چانه، سنگ مجرا، هماتوم‌ها و التهاب لوزه‌ها باعث به وجود آمدن درد در غدد لنفاوی زیر گلو می‌شوند.

رگ های لنفاوی مایع لنفاوی را از طریق گره ها در سراسر بدن هدایت می کنند. گره های لنفاوی ساختارهای کوچکی هستند که به عنوان فیلتر مواد مضر عمل می کنند. آنها حاوی سلولهای ایمنی هستند که با حمله و از بین بردن میکروب هایی که از طریق مایع لنفاوی وارد بدن می شوند ، می توانند در مبارزه با عفونت کمک کنند.

سرطان در غده لنفاوی

گره های لنفاوی متورم به شما می گوید که چیزی درست نیست ، اما سایر علائم به شما کمک می کنند تا مشکل را تشخیص دهند.

مجله سلامت پلاس – مدیر سایت
لینک سایت مرجع

مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.

رزرو تبلیغات

رزرو تبلیغات در مجله سلامت

تبلیغات در سایت

آخرین مطالب

آیا لمینیت دندان در برابر اسیدهای شدید مثل رفلاکس معده مقاومت کافی دارند؟
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/09/22
آیا لمینیت دندان در برابر اسیدهای شدید مثل رفلاکس معده مقاومت کافی دارند؟
روش تشخیص گلاب اصل
  • طب سنتی و اسلامی
  • 1403/09/22
روش تشخیص گلاب اصل
چگونه چشم خود را تقویت کنیم؟
  • چشم
  • 1403/09/22
چگونه چشم خود را تقویت کنیم؟
آیا زنان بیشتر از مردان می خوابند؟
  • سلامت بانوان
  • 1403/09/21
آیا زنان بیشتر از مردان می خوابند؟
چاقی مفرط و علائم
  • سبک زندگی
  • 1403/09/18
چاقی مفرط و علائم
سبک زندگی و غذای آهسته
  • سبک زندگی
  • 1403/09/17
سبک زندگی و غذای آهسته
خواص گیاه انجره
  • خواص مواد غذایی
  • 1403/09/17
خواص گیاه انجره
با رژیم ماست و شوید سریع لاغر شوید
  • سبک زندگی
  • 1403/09/15
با رژیم ماست و شوید سریع لاغر شوید
درمان مشکلات پوست با لیزر فوتونا
  • سبک زندگی
  • 1403/09/15
درمان مشکلات پوست با لیزر فوتونا
سلامت چشم در طب سنتی
  • چشم
  • 1403/09/14
سلامت چشم در طب سنتی

تی شرت آریا

انواع تی شرت های نخی مردانه

تبلیغات در سایت