- پیشگیری و درمان
- 1403/09/22
- دسته بندی: طب سنتی و اسلامی
- تاریخ انتشار: 1403/08/20
- زمان مطالعه: 4 دقیقه
کلیه ها نقش تصفیه خون از مواد زائد و دفع متابولیتهای بدن را دارند و این موضوع اهمیت تقویت کلیه ها و محافظت از آنها را نشان میدهد و از سوی دیگر، اغلب ما تصور میکنیم تا زمانی که کلیههایمان دچار درد نشوند، میتوانیم از سلامت آنها مطمئن باشیم، درحالیکه بسیاری از مشکلات ظاهری در صورت و بدن ما مربوط به ایرادات کلیویاند، بهعنوانمثال:
کلیه ها نقش تصفیه خون از مواد زائد و دفع متابولیتهای بدن را دارند و این موضوع اهمیت تقویت کلیه ها و محافظت از آنها را نشان میدهد و از سوی دیگر، اغلب ما تصور میکنیم تا زمانی که کلیههایمان دچار درد نشوند، میتوانیم از سلامت آنها مطمئن باشیم، درحالیکه بسیاری از مشکلات ظاهری در صورت و بدن ما مربوط به ایرادات کلیویاند، بهعنوانمثال:
پف چشمها
نفخ
تغییر ناگهانی رنگ پوست
کبودی زیر چشم
و…
همگی نشان از وضعیت نابسامان کلیه ها در بدن دارند، دلایل زیادی میتواند باعث ایجاد مشکلات مذکور شوند، از جمله بیماریهای ارثی، بیماریهای مسبب محبوس ماندن آب در بدن، نارسایی و کمکاری کلیوی و…
در ادامه این مقاله قصد داریم تا به معرفی بهترین دستورهای گیاهی برای تقویت و محافظت از کلیه ها بپردازیم.
داروهای گیاهی برای تقویت کلیه ها
گلپر
یکی از داروهای گیاهی برای کلیه گلپر است که در وهلۀ اول، باعث افزایش ادرار در بدن میشود، همچنین مصرف صحیح و بهاندازۀ این گیاه دارویی میتواند تا حد زیادی باعث تسکین نفخ شود. اغلب پزشکان آن را برای زنانی که در دوران عادت ماهیانه دچار بیماریهای کلیوی ازجمله حبس آب در بدن شده، تجویز میکنند. همینطور گلپر میتواند به افزایش عملکرد کلیه آقایان و حتی بهبود مسائل جنسی آنها نیز کمک کند.
نکته: مصرف گلپر همانند سایر داروهای گیاهی باید در همۀ افراد بهخصوص زنان باردار و شیرده زیر نظر پزشک متخصص طب سنتی ، انجام شود.
جیسینگ
به همان اندازه که در طب سنتی ایرانی، برای درمان بیماریهای مختلف از عسل استفاده میشود، در طب سنتی چینی جیسینگ را مورداستفاده قرار میدهند. جیسینگ گیاهی با خواص واقعاً فوقالعاده است که در اغلب کشورهای جهان و نهفقط در طب سنتی، به آن اهمیت داده میشود. ارزش غذایی بالای جیسینگ باعث میشود تا کلیه ها بتوانند با نهایت قدرت به دفع آب در بدن مشغول شوند و مشکلات مربوطه را از بین ببرند.
البته مصرف آن صرفاً به درمان بیماریهای کلیوی ختم نمیشود و میتواند باعث رفع مشکلاتی همچون:
قند خون بالا
ضعف اعصاب
جریان خون ضعیف
و…
شود؛ اما درهرحال به دلیل وجود انرژی بالا، پیشنهاد میشود تا در مصرف آن زیادهروی نکنید و تحت نظر پزشک به مصرف جیسینگ مبادرت ورزید.
زالزالک
تاریخچه مصرف زالزالک به تب سنتی مردم تبت و نپال بازمیگردد. در سالها قبل، مردم این منطقه در صورت برخورد با مشکلات کلیوی از این میوه استفاده میکردند. امروزه نیز در طب سنتی ایرانی مصرف آن برای بهبود کارایی کلیه ها توصیه میشود. زالزالک میتواند کارایی کلیه را افزایش داده و به آن در دفع بیشتر آب بدن کمک کند. همینطور این میوه بهنوعی آرامبخش است و توصیه میشود قبل از خواب و برای تجربه یک خواب آسوده از آن استفاده کنید.
قاصدک
کمتر کسی به فواید دارویی گیاه قاصدک آگاه است. ازجمله مزایای مصرف این گیاه دارویی، تقویت کلیه ها است. این گیاه میتواند باعث دفع آبهای محبوس در بدن شده و پسازآن با مواد معدنی فراوان خود، به کارایی آن کمک کند. همینطور مواد موجود در گیاه قاصدک باعث بهبود سیستم گوارشی در بدن میشوند. یکی از درمانهای مؤثر بر پف زیر چشمان که براثر مشکلات کلیوی به وجود میآید، استفاده از گیاه قاصدک است.
عوارض قاصدک که باید بدانید:
قاصدک ها می توانند در کاهش قند خون نیز مفید باشند؛ اما برای بیمارانی که در واقع از داروهای تعدیل کننده قند خون استفاده میکنند، ممکن است باعث افت شدید قند خون و در نتیجه شرایط خطرناکی شود.
شیرۀ قاصدک منجر به خارش، سوزش و واکنش های آلرژیک بر روی پوست شود و باید از چشم ها دور نگه داشته شوند. انواع نادری از انولین (نوعی فیبر) در این گیاه وجود دارند که در بعضی از افراد که مستعد آلرژی هستند، می تواند بسیار شدید باشد.
به زنان باردار و شیرده توصیه می شود که توجه داشته باشند که مصرف هر نوعی از دم نوش این گیاه می تواند به آثار منفی منجر شود. بنابراین مانند همیشه تأکید می کنیم پیش از مصرف هرگونه گیاه دارویی و دم نوش با پزشک طب سنتی مشورت کنید.
کلام آخر
در انتها نیز نرمشهای سبک و گرم نگاهداشتن کلیه ها در فصول سرد بهشدت بر کارایی آنها تأثیر مثبت دارد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
اما موضوع مهم دیگر در محافظت از کلیه ها، دوری از عادات بد است، برای اینکه بتوانید این عضو حیاتی از بدن خود را تقویت کنید، باید از مصرف مواد غذایی چون ترشی، نوشابه، سسهای صنعتی و مخصوصاً انواع تند آن، فستفود و… دوری کنید.
گیاهان و میوههای دیگری نیز وجود دارند که بتوان از آنها برای بهبود وضعیت کلیه ها و کمک به کارایی آنان استفاده کرد، از جمله آنها میتوان به زغالاخته و آناناس اشاره کرد.
مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.