مصرف دمنوش های گیاهی

  • خانه
  • فهرست مطالب
  • مصرف دمنوش های گیاهی
مجله سلامت طب سنتی
مصرف دمنوش های گیاهی

در طب سنتی افراط و تفریط در مصرف موادغذایی گوناگون حتی دمنوش‌های گیاهی پذیرفته شده نیست درواقع به افراد توصیه می‌شود به صورت مداوم و به مدت طولانی از یک نوع دمنوش استفاده نکنند.

  • دسته بندی: سبک زندگی
  • تاریخ انتشار: 1403/06/17
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

مصرف دمنوش های گیاهی

یک محقق طب سنتی گفت: مصرف طولانی مدت یک نوع دمنوش موجب می‌شود پس از گذشت مدتی اثرات مفید دمنوش بر روی بدن از بین برود که این موضوع نیز به دلیل عادت کردن بدن به این ماده گیاهی است.

زینب علی‌بیگی درخصوص فواید و مضرات مصرف چای‌های گیاهی، اظهار کرد: در طب سنتی افراط و تفریط در مصرف موادغذایی گوناگون حتی دمنوش‌های گیاهی پذیرفته شده نیست درواقع به افراد توصیه می‌شود به صورت مداوم و به مدت طولانی از یک نوع دمنوش استفاده نکنند.

این محقق طب سنتی افزود: براساس طب سنتی اگر یک دارو به صورت مداوم استفاده شود مانند غذا عمل کرده و خواص دارویی آن کاهش می یابد، درخصوص دمنوش‌های گیاهی نیز همین موضوع وجود دارد درواقع مصرف طولانی مدت یک نوع دمنوش موجب می‌شود پس از گذشت مدتی اثرات مفید دمنوش بر روی بدن از بین برود که این موضوع نیز به دلیل عادت کردن بدن به این ماده گیاهی است.

وی ادامه داد: بنابراین توصیه می‌شود اگر افراد به مصرف دمنوش‌های گیاهی علاقه دارند به صورت مداوم از یک نوع دمنوش استفاده نکنند و در مدت زمان دو تا سه روزه دمنوش‌های خود را تغییر دهند البته باید توجه داشت مصرف یک نوع دمنوش خاص به همه افراد توصیه نمی شود به عنوان مثال اگر افراد با مزاج گرم به مدت طولانی از دمنوش‌های گرم استفاده کنند ممکن است عوارض گرمی نشان دهند، درخصوص افراد دارای مزاج سرد و مصرف دمنوش‌های با طبع سرد نیز این مشکل وجود دارد.

علی‌بیگی عنوان کرد: اکثر دمنوش‌های گیاهی مانند بابونه، دارچین، زنجبیل، چای ترش، چای سبز و... که مورد استفاده افراد قرار می‌گیرند دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، تقویت سیستم ایمنی و... هستند برای مثال چای سبز به کنترل قندخون، چربی و کاهش وزن کمک می‌کند، دمنوش‌هایی مانند دارچین، چای ترش و چای سبز نیز برای کنترل دیابت مفید هستند اما مصرف مداوم چای سبز برای کاهش وزن توصیه نمی‌شود.

این محقق طب سنتی اضافه کرد: بابونه یکی از دمنوش‌های بسیار مفید است که نسبت به دمنوش‌های زنجبیل و دارچین درجه گرمی کمتری داشته و به همین دلیل افراد بسیاری می‌توانند از این دمنوش استفاده کنند و محدودیت چندانی ندارد همچنین چای بابونه به دفع مواد اضافی موجود در بدن کمک می‌کند و توصیه می‌شود افراد در هنگام سرماخوردگی و سینوزیت از این دمنوش گیاهی استفاده کنند.

وی تصریح کرد: مصرف دمنوش آویشن به تنهایی، در دو تا سه روز ابتدایی ابتلا به سرماخوردگی و به ویژه در زمان بالا بودن تب بدن به افراد توصیه نمی‌شود چراکه در این زمان به دلیل بروز بیماری ممکن است فرد دچار عوارض گرمی ناشی از دمنوش آویشن شود و در نتیجه می‌تواند برای افراد مشکلاتی به همراه داشته باشد بنابراین توصیه می‌شود در دو تا سه روز ابتدایی سرماخوردگی چای بابونه و یا ترکیب آویشن و عناب یا بنفشه یا ختمی مصرف شود.

علی‌بیگی یادآور شد: زمانی که علائم سرماخوردگی حالت مزمن پیدا می‌کند و طولانی شود یا سرفه‌های خلط دار ایجاد شود، می‌توان از دمنوش آویشن استفاده کرد همچنین در این زمان مصرف بخور بابونه، مرزنجوش و ناخنک بسیار مفید است که می‌تواند به مدت هفت روز و روزی ۱۵ دقیقه انجام شود البته این بخور برای افرادی که به بیماری سینوزیت مبتلا هستند نیز توصیه می‌شود چراکه در درمان این بیماری و سردردهای ناشی از آن بسیار موثر است.

وی افزود: افرادی که به مصرف چای سیاه عادت دارند و به مقدار زیاد مصرف می‌کنند نباید به صورت ناگهانی مصرف آن را قطع کنند چرا که ترک عادت نیز بیماری‌زا است همچنین افرادی که به یبوست مبتلا هستند نباید از این نوع چای به مقدار زیاد استفاده کنند بنابراین توصیه می‌شود افراد تعداد دفعات مصرف چای سیاه را کاهش دهند و یا اینکه چای کمرنگ مصرف کنند.

علی‎‌بیگی ادامه داد: چای سیاه به تنهایی موجب بروز کم‌خونی در افراد نمی‌شود اما این موضوع امروز به یک باور غلط تبدیل شده است، نکته مهم این است که اگر بلافاصله پس از مصرف غذا چای استفاده شود مانع جذب آهن غذا در بدن شده و ممکن است باعث ایجاد کم خونی و فقر آهن شود بنابراین توصیه می‌شود از نیم ساعت پیش از خوردن غذا تا دو ساعت پس از آن چای و هرگونه نوشیدنی دیگر مانند دوغ و نوشابه و ... مصرف نشود.

در طب سنتی افراط و تفریط در مصرف موادغذایی گوناگون حتی دمنوش‌های گیاهی پذیرفته شده نیست درواقع به افراد توصیه می‌شود به صورت مداوم و به مدت طولانی از یک نوع دمنوش استفاده نکنند.

این محقق طب سنتی با بیان اینکه چای ترش دارای مزاج سرد است، بیان کرد: به همین دلیل مصرف زیاد چای ترش به افرادی که دارای مزاج سرد هستند توصیه نمی‌شود البته این چای در کنترل فشارخون و دیابت مفید است.

چای سیاه ضدالتهاب بوده، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک می‌کند همچنین چای سیاه در درمان سنگ کلیه و هضم غذا نیز کمک‌کننده است البته به شرط این که با فاصله دو ساعت پس از خورد غذا استفاده شود.

مجله سلامت پلاس – مدیر سایت
لینک سایت مرجع

رزرو تبلیغات

رزرو تبلیغات در مجله سلامت

تبلیغات در سایت

آخرین مطالب

 توصیه های طب ایرانی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا
  • سبک زندگی
  • 1403/07/13
توصیه های طب ایرانی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا
شگفتانه توت‌ فرنگی برای پوست
  • مراقبت از پوست
  • 1403/07/13
شگفتانه توت‌ فرنگی برای پوست
نسخه طب سنتی برای نوشیدن آب
  • تغذیه سالم
  • 1403/07/12
نسخه طب سنتی برای نوشیدن آب
دلیل تب بعد از زایمان
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/07/11
دلیل تب بعد از زایمان
دلیل عقب افتادن پریود و نحوه درمان
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/07/11
دلیل عقب افتادن پریود و نحوه درمان
مورتون نوروما چیست
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/07/11
مورتون نوروما چیست
دلیل ریزش مو در شیردهی
  • مراقبت از مو
  • 1403/07/11
دلیل ریزش مو در شیردهی
علت نفخ در بارداری
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/07/11
علت نفخ در بارداری
علت خشکی پوست در بارداری
  • مراقبت از پوست
  • 1403/07/11
علت خشکی پوست در بارداری
بازگشت وزن بعد از عمل اسلیو
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/07/11
بازگشت وزن بعد از عمل اسلیو

تی شرت آریا

انواع تی شرت های نخی مردانه

تبلیغات در سایت