درمانی خوشمزه برای سرماخوردگی

  • خانه
  • فهرست مطالب
  • درمانی خوشمزه برای سرماخوردگی
3 مجله سلامت  3 طب سنتی
درمانی خوشمزه برای سرماخوردگی

هر سال به خصوص در فصل زمستان بازار انواع آش در سفره‌های ایرانی گرم می‌شود. البته از آش در تمام طول سال استفاده می‌شود، اما این غذای خوشمزه که انواع مختلفی دارد، در فصل سرما پرطرفدار‌تر می‌شود.

اختصاصی
  • دسته بندی: آشپزی
  • تاریخ انتشار: 1403/07/16
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

طرز تهیه آش شلغم: درمانی خوشمزه برای سرماخوردگی

هر سال به خصوص در فصل زمستان بازار انواع آش در سفره‌های ایرانی گرم می‌شود. البته از آش در تمام طول سال استفاده می‌شود، اما این غذای خوشمزه که انواع مختلفی دارد، در فصل سرما پرطرفدار‌تر می‌شود. یکی از آش‌های محبوب ایرانیان که فواید بسیار زیادی نیز دارد، آش شلغم است. در این مقاله، به طرز تهیه آش شلغم، فواید و مواد مورد نیاز آن خواهیم پرداخت. برای آشنایی با این درمان سرماخوردگی، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آش شلغم چیست؟

یکی از آش‌های محبوب بین ایرانیان که بیشتر کاربرد ضد سرماخوردگی دارد، آش شلغم است. این آش بسیار مفید، با دستور پخت‌های متفاوتی وابسته به فرهنگ هر شهر و سلیقه فردی افراد تهیه می‌شود. در ادامه روش پایه تهیه این آش خوشمزه را برای شما ذکر خواهیم کرد. 

 

طرز تهیه آش شلغم

مواد مورد نیازمقدار
برنج نیم دانهیک پیمانه سر پر
ماشنصفه پیمانه
عدسیک پیمانه
پیاز۲ عدد
شلغم۵ الی ۶ عدد
سبزی آش۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه)به میزان لازم
سیر۳ الی ۴ حبه
نعناعبه میزان لازم
آبلیمویک الی دو قاشق وابسته به سلیقه
بلغور جلویک پیمانه سر پر
آببه میزان لازم

در ابتدا برای پخت هر گونه غذایی باید مواد لازم آن را تهیه کرد. مواد مورد نیاز آش شلغم عبارت‌اند از:

 

مرحله اول 

بعد از تهیه کردن مواد اولیه غذا، باید آن‌ها رو شست تا برای طبخ آماده شوند. ابتدا حبوبات را کاملا پاک کنید و آن‌ها را بشویید، اگر از حبوبات پاک شده استفاده می‌کنید، نیازی نیست دوباره آن‌ها را پاک کنید. سپس حبوبات را به همراه مقدار کافی آب، در قابلمه ریخته زیر آن را روشن کنید. بگذارید حبوبات به اندازه کافی پخته شوند، معمولا عدس در نیم ساعت پخته می‌شود و نیازی نیست که زمان زیادی برای پخت آن بگذارید. 

مرحله دوم

ابتدا سر و ته شلم‌ها را با چاقو پاک می‌کنیم (می گیریم) و سپس شلغم‌ها را می‌شوییم. بعد از شستن، وابسته به اندازه شلغم‌ها آن را قطعه قطعه می‌کنیم و به داخل قابلمه می‌ریزیم. مهم است که قطعه‌های شلغم به اندازه باشند زیرا پس از پخته شدن، کمی حجم آن‌ها کاهش می‌یابد. 

مرحله سوم

بعد از پخته شدن حبوبات، می‌گذاریم برنج و سایر مواد به مدت ۲۰ دقیقه بپزد و سپس سبزی آش را که قبلا شسته و ریز شده، به آن اضافه می‌کنیم. شلغم‌ها را یز در این مرحله به قابلمه اضافه می‌کنیم و به مدت ۴۵ دقیقه روی شعله مناسب می‌گذاریم.

مرحله چهارم

برای درست کردن سیر داغ، ابتدا باید پوست سیر را جدا کنید و آن‌ها را ریز کنید. بعد از آن خرد کردن سیر ها، روغن را در تابه می‌ریزیم و بر روی شعله ملایم قرار می‌دهیم. سپس سیر را درون تابه می‌ریزیم و پس از کمی تفت دادن، هنگامی که رنگ آن شروع به تغییر کرد، ادویه را به همراه نعناع خشک به آن اضافه می‌کنیم. توجه کنید نعناع خشک را نباید زیاد روی شعله تفت دهید، زیرا می‌سوزد و تلخ می‌شود. 

مرحله پنجم

در ادامه مخلوط سیر و نعناع داغ را به آش اضافه کرده و حسابی هم می‌زنیم تا طعم آن‌ها با هم مخلوط شود و به خورد آش برود. از آبلیمو یا آبغوره به عنوان چاشنی استفاده کنید و به مدت ۲۰ دقیقه دیگر بگذارید بجوشد. در این مرحله آش آماده سرو کردن است و برای تزئین آن می‌شود از کشک، ماست، و پیاز داغ استفاده کرد. 

 

فواید آش شلغم

حال که با طرز تهیه آش شلغم آشنا شدید، بهتر است که مزایای آن را نیز بشناسید، مزایای آن عبارت‌اند از: 

  • تقویت سیستم ایمنی بدن

  • حفظ سلامتی ریه

  • کاهش فشار خون و سلامت قلب

  • خاصیت ضد سرطانی و ضد سرماخوردگی

  • جلوگیری از یبوست

  • سلامت روده

هر سال به خصوص در فصل زمستان بازار انواع آش در سفره‌های ایرانی گرم می‌شود. البته از آش در تمام طول سال استفاده می‌شود، اما این غذای خوشمزه که انواع مختلفی دارد، در فصل سرما پرطرفدار‌تر می‌شود.

تهیه آش شلغم

آش از قدیم به عنوان یک راه درمان برای بیماری سرماخوردگی در کنار دارو‌ها و درمان‌های پزشکی شناخته شده است.

مجله سلامت پلاس – مدیر سایت
لینک سایت مرجع

مالکیت معنوی مجله سلامت پلاس (healthplusmag.ir) علامت تجاری ناشر است و سایر علائم تجاری مورد استفاده در این مطلب متعلق به دارندگان علامت تجاری مربوطه می باشد.
ناشر وابسته یا مرتبط با دارندگان علامت های تجاری نیست و توسط دارندگان علامت تجاری حمایت، تایید یا ایجاد نشده است مگر اینکه خلاف آن ذکر شده باشد و هیچ ادعایی از سوی ناشر نسبت به حقوق مربوط به علائم تجاری شخص ثالث وجود ندارد.

رزرو تبلیغات

رزرو تبلیغات در مجله سلامت

تبلیغات در سایت

آخرین مطالب

آموزش پخت نخود آب و خواص نخود
  • آشپزی
  • 1403/08/22
آموزش پخت نخود آب و خواص نخود
توت فرنگی بخورید تا کچل نشوید
  • مراقبت از مو
  • 1403/08/21
توت فرنگی بخورید تا کچل نشوید
کرانبری، میوه ای با خواص دارویی فراوان
  • خواص مواد غذایی
  • 1403/08/20
کرانبری، میوه ای با خواص دارویی فراوان
تقویت کلیه ها در طب سنتی
  • طب سنتی و اسلامی
  • 1403/08/20
تقویت کلیه ها در طب سنتی
کپسول سیکلوسپورین (ساندیمون)
  • بانک اطلاعات دارویی
  • 1403/08/19
کپسول سیکلوسپورین (ساندیمون)
شناسایی زودهنگام سرطان با MRI
  • پیشگیری و درمان
  • 1403/08/17
شناسایی زودهنگام سرطان با MRI
کپسول مایکوفنولات موفتیل یا سل سپت
  • بانک اطلاعات دارویی
  • 1403/08/16
کپسول مایکوفنولات موفتیل یا سل سپت
غذاهای ممنوع برای زنان دارای کیست تخمدان
  • تغذیه سالم
  • 1403/08/14
غذاهای ممنوع برای زنان دارای کیست تخمدان
چگونه بفهمیم چربی خون داریم
  • آشنایی با بیماری
  • 1403/08/14
چگونه بفهمیم چربی خون داریم
از کجا بفهمیم تیروئید ما پرکار یا کم کار است
  • آشنایی با بیماری
  • 1403/08/14
از کجا بفهمیم تیروئید ما پرکار یا کم کار است

تی شرت آریا

انواع تی شرت های نخی مردانه

تبلیغات در سایت